Презентація "День Матері"

Про матеріал

День матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Це свято - привід сказати мамі про те, що вона - найрідніша та найдорожча людина. День матері в Україні святкують у другу неділю травня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Матері

Номер слайду 2

Матінко моя єдина,Ти для мене цілий світ!І хоч я мала дитина,Хоч мені лиш кілька літ,Та тебе, матусю мила,Я кохаю над життяІ бажаю: будь щаслива,Наче квітка весняна!

Номер слайду 3

Найголовніша людина. Мама – найголовніша людина в житті кожного. Наші матері дарують нам життя, а потім стають першим зразком для наслідування. Найтепліші спогади дитинства неможливі без мами – вони завжди оберігають нас, дають мудрі і добрі поради. Материнська любов залишається безумовною й незмінною.

Номер слайду 4

Можна у світі чимало зробити: Перетворити зиму на літо,Можна моря й океани здолати,Гору найвищу штурмом узяти,Можна пройти крізь пустелі та хащі…Тільки без мами не можна нізащо,Бо найдорожче стоїть за словами: В світі усе починається з мами!

Номер слайду 5

В Україні День матері традиційно святкують у другу неділю травня. Запроваджено свято було указом президента України від 10 травня 1999 року. В цей день прийнято не лише дарувати подарунки своїм матерям, але й приходити до них в гості, вітати за допомогою листівок та теплих слів.

Номер слайду 6

Мама! Найдорожче слово в світі!Де б не був ти, що б ти не робив. Назавжди вона твій шлях освітить. Ніжним серцем відданим тобі!І сняться часто зорі голубіІ мама на порозі біля хати. За все, що маю, мамо, дякую тобі!За все, що маю і що буду мати!

Номер слайду 7

Історія свята. День матері почали святкувати в США. Перший раз американці відзначили його в 1907 році. Ініціатором стала Анна Джарвіс. Вона заснувала це свято на честь своєї мами – громадянської активістки, яка прославилася під час Громадянської війни в США.

Номер слайду 8

Що подарувати мамі?Зазначимо, що привітання з Днем матері схожі на привітання з 8 Березня - з тією лише різницею, що вони адресовані не всім жінкам, а тим, хто пізнав щастя материнства або скоро стане мамою. День матері – це особливе свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині, як ви її цінуєте і любите. Діти в цей день дарують своїм матерям квіти, листівки, присвячують їм вірші і пісні. Пам'ятайте, що головне в це свято – ваша увага.

Номер слайду 9

Красива традиція до Дня матері – приколювати на груди квітку гвоздики як символ любові матері до дитини. Ті, хто мали живу маму, носили червоні квітки. А ті, хто маму втратив – приколював білий цвіт. День матері в ЯпоніїДень матері в СШАУ цей день усі діти, незалежно від їхніх стосунків з батьками, приїжджають до своїх матерів і проводять разом час.

Номер слайду 10

День матері в КитаїГоловний подарунок – це квіти, особливо китайці люблять дарувати гвоздики. У великих містах також організовують великі заходи для матерів з дітьми та накривають святкові столи. День матері в ІталіїІталійці вірять, що головне – увага, а не подарунок. Тому кожен вітає свою маму так, як підказує серце: квітами, спільною вечерею.

Номер слайду 11

УТВОРІТЬ ПРИСЛІВ’ЯНема того краму, щоб купити маму. Пташка радіє весніДитина плаче,а матері боляче.а дитя матері. Без  матері і сонце не гріє. Мати з хати —горе в хату.

Номер слайду 12

ЗАПОВНИ ПЕЛЮСТКИМама. Гарна. Лагідна. Ніжна. Рідна. Приємна. Люба. Добра

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Thanks !

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
15 травня 2023
Переглядів
5367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку