Презентація "День партизанської слави"

Про матеріал
Презентація допоможе вам підготуватися до проведення години спілкування з учнями вашого класу.
Перегляд файлу

22 вересня

imageДень партизанської слави

   Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року №1020 в Україні відзначається День партизанської слави.

image

За загальним визнанням, Велика Вітчизняна війна по праву називається всенародною. Безумовним підтвердженням цього є широкий розмах партизанського руху та героїзм патріотівпідпільників, які зробили свій неоціненний внесок у перемогу над фашизмом.

З перших днів окупації гостро постало питання протидії намірам фашистського керівництва. Найбільш повно питанням дезорганізації тилу ворожих військ мав відповідати imageширокомасштабний партизанський рух.

Під час війни в тилу ворога діяло понад 6200 партизанських загонів та підпільних груп, в яких воювало більше ніж 1 млн. осіб – представників усіх народів Радянського Союзу, з них на території України – понад 500 тисяч  (60 партизанських з’єднань, 1993 загони і диверсійно-розвідувальні групи).

image

Тактика дій партизанських

image

Розвідувальна imageдіяльність

image

imageЕфективною формою партизанських дій були рейди у тилу противника, які відволікали великі сили гітлерівців, що було суттєвою допомогою військам. Найбільш результативні рейди здійснили формування відомих партизанських командирів С. Ковпака, О. Федорова та О. Сабурова.

С.

Ковпак

image Гітлерівський генерал Ноймар в донесенні від 28 квітня 1943 року в штаб групи армій “Південь” писав: “…діяльність партизан в усіх районах активізувалася, вони добре озброєні. На відстані 5-7 км від залізниці партизани – господарі ситуації. За останні дні були здійснені вибухи залізничного шляху на очах у німецьких солдатів, і не дивлячись на те, що патрулі проходять один за одним кожні 18 хвилин,вонивстигають

image

Про кількість добутої партизанами розвідувальної інформації вказують такі дані – якщо у 1942 році Український штаб партизанського руху отримав від партизанських з’єднань і загонів 165 донесень, то вже у 1943 кількість донесень збільшилась у понад сім разів. Ці обсяги надходження інформації не зменшувались протягом усієї війни.

П д час рос йського вторгнення в Україну у 2022 роц , Рос йська федерац я окупувала частини територ ї України. Частини

Донецької та Луганської областей, а також уся Автономна Республ ка

imageКрим вже перебували п д рос йською окупац єю з 2014 року.

Партизанськ загони почали створюватися у 2014 роц та почали активно поширюватися п сля 2022 року.

 Партизани ведуть збройний спротив на територ ях та у м стах, окупованих Рос єю.

pdf
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку