Презентація "День Соборності України"

Про матеріал
Познайомити вихованців з історією виникнення свята Соборності України; цікавими фактами про неньку Україну, мальовничість державної мови. Виховувати в учнів любов до Батьківщини, українського народу, патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година в 1 класіВчитель Пензова Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сьогодні в нас велике свято – День Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна — Україна. Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми

Номер слайду 5

Хоч ви ще маленькi, але добре знайте,що найважливіша справа для вас- полюбити свій рідний край, землю свою, її минуле та славити її добрими справами, щирою мовою. Держава, як і родина, має бути дружною, сильною, однак упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

Номер слайду 6

І ось 22 січня 1919 року злилисястоліттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

Номер слайду 7

І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Соборність – це символ боротьби за волю, це єднання.

Номер слайду 8

Але сьогодні їй знову приходиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава опинилася в стані війни. Багато і наших односельців перебувають зараз на фронті задля нашого спокою, майбутнього України та всього українського народу. Ми повинні бути вдячними ім за це та пишатися ними.

Номер слайду 9

Ми не хочемо війни!Хай буде мир на всій землі!Мир – це квіти у сонячних росах. Мир – це радість малих і дорослих. Мир – це усмішка в очах матусі. Мир – це лани золотаво-русі. Мир – це потоки весняні сині. Мир – це дружній танок при гостині. Мир – це все, що у світі найкраще,Не забувайте цього нізащо!Віримо в Перемогу! Все буде Україна!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку