Презентація "День Святого Миколая"

Про матеріал
Дана презентація стисло і зрозуміло познайомить школярів молодшого віку з Днем Святого Миколая, традиціями та звичаями, пов'язаними з цим святом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Святого Миколая. Підготувала вихователь групи продовженого дня. Маріупольського ЗЗСО № 53 Гади О. М.

Номер слайду 2

Православні люди відзначають День Святого Миколая 19 грудня. Згідно звичаям та традиціям, у ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай обдаровує дітей подаруночками.

Номер слайду 3

ЛЕГЕНДА ПРО СВЯТОГО МИКОЛАЯ За давніх часів у місті Міра жив юнак на ім’я Миколай. Він був єдиним улюбленим сином багатих батьків, але рано осиротів. Одного разу він дізнався, що бідна дівчина не може вийти заміж, бо не має приданого. Миколай узяв мішечок із золотими монетами, вночі підкрався до будинку дівчини та кинув мішечок у вікно. Вранці містом пішли чутки, що до дівчини навідався янгол. З того часу Миколай зробив багато добрих справ для бідних містян, залишаючись непоміченим. Він ніс іграшки та теплі речі для дітей, ліки для хворих… Однієї ночі люди все ж таки побачили Миколая. За добрі справи його обрали єпископом. Після його смерті стали відбуватися дивні речі. Хворі, що приходили на його могилу, зцілювалися. Діти, що весь рік добре себе поводили, отримували від нього солодощі. Після усіх цих див Миколая було зараховано до лику святих.

Номер слайду 4

Напередодні свята ти можеш написати листа Миколаю, де розкажеш йому про свої добрі справи та намагання бути хорошим. Листа треба запечатати та покласти на підвіконня. Пташки – помічники Миколая – вночі заберуть його та перенесуть святому.

Номер слайду 5

Найбільш слухняні дітки інколи отримують відповідь від святого. Такі листи написані злотими чорнилами. У листі Миколай повідомляє дитину, щ скоро завітає у гості, хвалить за гарні вчинки, інколи дорікає за непослух, але наприкінці пише, що вірить у те, що дитина все ж таки виправиться і буде доброю і слухняною. До листа Миколай часом кладе гілочку ялинки, своєрідний «привіт».

Номер слайду 6

Основним символом Дня Святого Миколая є медові прянички, які називають миколайчиками. Святий разом із помічниками-янголами випікає їх у формі зірочок чи місяця. Ці символи вказують на те, що Миколай спускається з неба на землю. А деякі прянички, потрапляючи до мішка святого, стають схожими на свого майстра.

Номер слайду 7

Святий Миколай приходить до дітей не сам. Його супроводжують два янголи і два чортеняти. Перші повідомляють про гарних дітей, другі ж нашіптують про неслухняних. Хоча за легендою святий обдаровує лише слухняних дітей, це свято дарує надію всім. Кожен може будь-якої миті виправитися та поводитися добре. Усвідомлення своїх поганих вчинків та намагання бути добрим завжди похвальне та не залишається не поміченим Святим Миколаєм. Тому жоден не залишиться без подарунка.

Номер слайду 8

Діткам України Миколай кладе подаруночки вночі під подушку. Янголята допомагають святому.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
19 травня 2020
Переглядів
1488
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку