Презентація "День вчителя"

Про матеріал
Учитель - одна з найпопулярніших професій. І одна - з найскладніших. Адже хороший педагог повинен не тільки знати і доступно пояснювати свій предмет, а й прислухатися до думки учнів, вловлювати їхній емоційний стан, налаштовувати на позитив і досягнення мети і, до всього цього, бути прикладом врівноваженої і життєрадісної людини. В презентації говориться про історію та традиції святкування свята як в Україні так і у всьому світі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯІсторія та традиції

Номер слайду 2

День вчителя або День працівників освіти. Це професійне свято працівників освіти України(як офіційно називається це свято)

Номер слайду 3

Ідея святкувати День вчителя задля вшанування працівників освіти з’явилася в багатьох країнах у ХІХ столітті – в основному, заходи присвячувалися видатним місцевим педагогам або визначним історичним подіям галузі.

Номер слайду 4

Наприклад, День вчителя в Аргентині (11 вересня) заснований у пам’ять видатного педагога-активіста, президента країни Домінго Фаустіно Сарм’єнто.

Номер слайду 5

В Індії (5 вересня) День вчителя заснований на честь філософа, громадського діяча і також президента країни Сарвепаллі Радхакришанан

Номер слайду 6

Ця дата є даниною пам’яті Модесто Омісте (6 червня 1840 року), який був стурбований системою освіти в Болівії, захищаючи право на безкоштовну державну початкову освіту. Будучи радником, він створив перші державні школи в країні, одну для хлопчиків і одну для дівчат.

Номер слайду 7

На честь указу імператора Бразилії Педру I від 15 жовтня 1827 року, який врегулював роботу початкових шкіл у Бразилії. Свято набуло популярності по всій країні, і в 1963 році 15 жовтня було офіційно визнано Днем вчителя.

Номер слайду 8

24 травня, у День святих Кирила і Мефодія та болгарської культури, болгари святкують День Учителів. Крім того, 1 листопада є болгарським святом, присвяченим педагогам і вченим, які побудували і зберегли духовні цінності та культурну самобутність Болгарії. З 29 вересня 2006 року дата 5 жовтня була визнана урядом Днем вчителя.

Номер слайду 9

У Штатах відзначають цілий «Тиждень вдячності вчителям» на початку травня. Діти традиційно власноруч підписують улюбленому вчителеві листівку. В епоху електронних повідомлень отримати такий подарунок справді приємно!

Номер слайду 10

В Китаї День учителя припадає на 28 вересня – це день народження філософа Конфуція. Щоб привітати вчителів, до школи приходять і колишні учні, які самі вже стали батьками. У цей день лунає багато теплих слів, а діти дарують вчителям квіти.

Номер слайду 11

Тут не святкують День вчителя, але педагог в Японії – це найбільш шанована професія. Наприклад, у метро для них навіть існують окремі місця, і вони не стоять у чергах за квитком на будь-який вид транспорту.

Номер слайду 12

В Канаді дуже душевно відзначають свято вчителів, яке теж припадає на 5 жовтня. Нещодавно випустили навіть цінну марку, присвячену цьому дню.

Номер слайду 13

У Вірменії у День вчителя, який святкують у першу суботу жовтня, кажуть багато теплих слів подяки викладачам. Професія вчителя вважається тут однією з найбільш важливих і шанованих.

Номер слайду 14

У школах по всій країні День вчителя відзначають у п’ятницю перед святом концертами та зборами, а учні зазвичай дарують своїм вчителям подарунки, такі як квіти та солодощі. У деяких школах існує традиція організації учнів старших класів для проведення уроків для неповнолітніх. Видатним педагогам може бути проведено урочисте вручення подяк. Указ президента України «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 року.

Номер слайду 15

Дати святкування Дня вчителя в деяких інших країнах: День вчителя в Австралії - остання п'ятниця жовтня;День вчителя в Чехії - 28 березня День вчителя в Єгипті - 28 лютого. День вчителя в Німеччині - 5 жовтня. День вчителя в Ірані - 2 травня. День вчителя на Ямайці - 6 травня

Номер слайду 16

 День вчителя в Мексиці - 15 травня. День вчителя в Марокко - 28 лютого День вчителя в Новій Зеландії - 29 жовтня. День вчителя в Перу - 6 липня День вчителя у Польщі - 14 жовтня День вчителя в Іспанії - 29 січня. День вчителя в Туреччині - 24 листопада

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Практична робота

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку