Презентація "День Захисника та Захисниць України"".

Про матеріал
Виховна година з нагоди відзначення 14 жовтня 2022 року Дня Захисника і Захисниць України. Мета: виховувати повагу до українських захисників та захисниць, до історичного минулого своєї держави, формувати почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Нагальна потреба у такому загальнодержавному святі особливо гостро постала після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявлені нашими бійцями на передовій новітньої російсько-української війни, сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства й держави.

Номер слайду 4

Українці 14 жовтня пов’язують з багатьма подіями. Перш за все, 14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері .  Вважається, що в цей день військо давніх русинів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я – Константи- нополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою, зробивши їх невидимими для ворогів.

Номер слайду 5

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова. Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів та покровительки українського війська – має глибоке коріння в Україні. Ця традиція прийшла до Русі з Візантії разом із запровадженням християнства, а потім перейшла від руських князів до козацтва.

Номер слайду 6

Козацька молодь постійно розвивала свої природні здібності за допомогою таких фізичних вправ, як їзда верхи, перехід через яр чи річку по стовбуру дерева, стрибки через мотузку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

24 лютого 2022 року близько 5 години ранку путін оголосив війну Україні. Одразу ж російські війська розпочали інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході країни, перетнули північно-східні кордони, а також нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах і складах зброї майже на всій території України. Верховна Рада України одноголосно ухвалила запровадження воєнного стану. З тих пір кожна громада, кожен житель України воює з росією. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Щодня наші захисники боронять Україну, захищаючи рідну землю, Незалежність та кожного з нас. Щохвилини ризикуючи власним життям, вони оберігають спокій мільйонів громадян. Сьогодні, в умовах воєнного стану, українська армія є визначальним чинником збереження незалежності, цілісності та недоторканості нашої держави. Нині на неї покладена велика відповідальність – відвернення зовнішньої загрози, що нависла над нашою країною, відсіч збройної агресії, забезпечення національної безпеки, а також порятунок українських воїнів з російських в’язниць. Ми віримо в нашіх захисників та висловлюємо щиру вдячність за те, що вдень і вночі, в вони охороняють спокій матерів і дітей, людей похилого віку. Вони є взірцем патріотизму, відваги та мужності.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Слова «Слава Україні  —  Героям слава» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим, хто зі зброєю в руках захищає східний кордон нашої держави. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Наш обов’язок- завжди пам’ятати про мужніх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшануємо пам’ять захисників України хвилиною мовчання. Молитвою, добрим словом, згадайте Героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними... Вічна пам'ять! Слава Героям!ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави. Активного розвитку набув волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців як у межах нашої країни, так і за кордоном. Нерідко ціною власного життя вони допомагають українській армії, доставляючи до місця призначення технічне оснащення, харчі, теплі речі, амуніцію, ліки. Ці люди стали мирними воїнами і надійними захисниками Батьківщини, а їхня діяльність – зразком самовідданості та патріотизму. 

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Наші захисники - герої України! Ми вітаємо вас зі святом та низько вклоняємося вашій мужності. Ваша незламність - це символ українського духу. Символ свободи та перемоги, яка неодмінно буде за нами!Дякуємо вам!

Номер слайду 22

Хай буде щасливою ваша дорога,Щоб мир був у світі і добрим був час. Звертаємось ми з хвилюванням до Бога,Щоб діти живі повернулись до нас. Служіть і мужнійте, старайтесь щосили,В майбутньому це знадобиться для вас. Щоб ваші батьки були горді й раділи,Й пишалися вами. У добрий вам час!Синочки кохані, сини-соколята!Нехай переможною буде війна. Бо кожного з вас жде любов, рідна хатаІ мати, що в цілому світі одна.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Встоїмо! Переможемо!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.3
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.4
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Скрипник Інна Степанівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Володіна Лілія Вікторівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Аксьонова Олена Олександрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 жовтня 2022
Переглядів
14885
Оцінка розробки
4.4 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку