Презентація: "Державні та народні символи України"

Про матеріал
Виховна година для учнів 5 класу. Мета: ознайомити дітей з державними та народними символами України, формувати національну свідомість школярів, виховувати почуття любові до своєї землі..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація«Державні та народні символи України»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Держа́вний Герб Украї́ни — герб держави Україна. 19 лютого 1992 року затверджено Малий Державний герб України. Центральною геральдичною фігурою герба є Тризуб Володимира І Святого, Великого князя Київського, володаря Русі. Окрім цього, згідно з Конституцією України, елементом Великого герба мусить бути герб Війська Запорозького. Наш герб – тризуб. У ньому сила Отця Небесного і Сина. Уважно придивись до нього – На Духа схожий він святого. Що голубом злетів з небес І у людських серцях воскрес! Тризуб – немов сім’я єдина. Де тато, мама і дитина Живуть у мирі і любові На Україні вольній, новій. В. Паронова.

Номер слайду 4

Державний прапор України23 серпня – День державного прапора України. Прапор – це державний символ, Він є в кожної держави; Це для всіх – ознака сили, це для всіх – ознака слави. Синьо-жовтий прапор маєм: Синє – небо, жовте – жито; - Прапор свій оберігаєм, Він святиня, знають діти. Прапор свій здіймаєм гордо, Ми з ним дужі і єдині, Ми навіки є народом Українським в Україні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Колись на Україну нападали турки і татари. Усе нищили на своємушляху, а дівчат і хлопців забирали в полон. І ось одного разу хотіли забрати в полон першу красуню села. Але дівчина почала тікати. І була б утекла, та на лихо зачепилася за дерево своїм намистом. Намисто розірвалося, посипались на землю червоні намистинки. Забрали вороги красуню, і там вона загинула. А червоні намистинки зійшли. З них виросли прекрасні кущі з червоними ягідками. Назвали їх люди калиною. Зтого часу й росте на землі цей чудовий кущ.

Номер слайду 7

Люди України з давніх-давен шанували цю рослину. Не було хати, біля якої б не пишалась червона калина. Бувало, як зацвіте калина пишним цвітом, дівчата ними коси прикрашають. А коли кетяги дозрівали, то вішали їх попід стріхами. І довго-довго до морозів хати стояли неначе в коралях. Калина була потрібна і в численних обрядах.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 8

Стала червона калина символом отчого краю нашої рідної України,її вишивали на рушниках, сорочках, скатертинах. Коли син чи дочкавирушає в дорогу, мати напуває калиновим чаєм, і дає з собою хліб зкалиною, щоб нагадувала домівку, матір, рідну мову.

Номер слайду 9

Ще в сиву давнину люди шанували вербу. Її оспівували в піснях і легендах, її образ — один з найулюбленіших у народі. Слов'яни вважали вербу символом родинного вогнища. Ця давня любов до верби народилася, безумовно, від того, що дуже вона гарна, дуже корисна для людини. Християнська церква ввела поважання верби до своїх обрядів. У нас є навіть свято — Вербна неділя. Було заведено в цей день квітки-сережки варити з кашею і їсти, а молоді гілочки — святити.

Номер слайду 10

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку