Презентація "Дії у складі бойових груп"

Про матеріал
Матеріал для проведення уроку з тактичної підготовки на базі навчального закладу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Дії у складі бойових груп Мета: Сформувати в учнів поняття про бойові групи, обов'язки військовослужбовців у складі бойових груп та їх взаємодію. Тип уроку: засвоєння нових знань.

Номер слайду 2

Навчальні питання 1. Завдання, прийоми і способи дій солдата полі бою у складі бойової групи. 2. Склад бойової групи. 3. Розподіл обов’язків між бойовими групами. 4. Дії військовослужбовців у складі бойової групи. Методичне забезпечення: Підручник «Захист Вітчизни» (2019 р.), Бойовий статут Сухопутних військ Збройних Сил України (Частина ІІІ (взвод, відділення, екіпаж танка)), навчальний посібник «Тактична підготовка солдата, механізованого відділення і взводу» військового інституту Київського національного універститету імені Тараса Шевченка (2008 рік)

Номер слайду 3

Склад, озброєння та бойові можливості механізованого відділення. Механізований взвод є тактичним підрозділом і організаційно входить до механізованої роти, бойові дії веде в складі роти. До складу механізованого взводу входять управління взводу та три механізовані відділення. До управління взводу входить командир взводу, заступник командира взводу, кулеметник КК; номер розрахунку. Всього у взводі налічується 28 чоловік. Механізоване відділення – це первинне тактичне об’єднання для спільних дій солдатів у бою.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Особовий склад відділення — від 8 до 10 чоловік, для вогневої підтримки, захисту та перевезення особового складу відділення має на озброєнні одну бойову машину БМП і засоби радіозв'язку. БМП - 2 – це бойова гусенична плаваюча машина, що має озброєння, броньований захист й високу маневреність. Вона підвищує мобільність, озброєність та захищеність механізованих підрозділів, що діють на полі бою в умовах можливого застосування ракетно-ядерної зброї. БМП - 2 здатна слідувати за танками, з ходу долати окопи, траншеї й водні перешкоди, обладнана 10-ма посадочними місцями для розташування й роботи бойового розрахунку

Номер слайду 6

Озброєння механізованого відділення Ручний протитанковий гранатомет – РПГ-7 Ручний кулемет калашнікова - РКК

Номер слайду 7

Снайперська гвинтівка Драгунова - СВД Автомат Калашнікова – АК-74 Автоматичний станковий гранатомет - АГС-17

Номер слайду 8

Склад бойових груп. Зростання ролі дрібних підрозділів у боротьбі із мало чисельними мобільними групами противника, обумовило доцільність створення у складі механізованих підрозділів позаштатних бойових груп - «двійок» та «трійок». Первинним підрозділом механізованих військ є відділення, до складу якого можуть входити до трьох бойових груп. Розподіл відділення на бойові групи дозволяє створити більш гнучкий та розосереджений бойовий порядок, підвищити ефективність вогневого ураження противника і живучість підрозділу, забезпечує взаємну підтримку і прикриття вогнем на полі бою у ході здійснення маневру.

Номер слайду 9

Склад вказаних бойових груп залежить від організаційно-штатної структури відділення та завдань, які воно виконує. У разі посилення відділення вогневими засобами, до складу бойових груп можуть додатково входити: вогнеметник, розрахунок АГС-17 чи СПГ-9. Із урахуванням вказаних факторів, елементами бойового порядку відділення можуть бути: ˗ перша група (трійка), ˗ друга група (трійка), ˗ третя група (бойова машина).

Номер слайду 10

Розподіл обов’язків між бойовими групами. При діях в обороні склад позаштатних бойових груп може бути: 1 група – старший стрілець (старший групи), кулеметник та стрілець; 2 група – командир відділення, снайпер, гранатометник, стрілець-помічник гранатометника; 3 група – навідник-оператор БМП та механік-водій (водій).

Номер слайду 11

Завдання, які вирішують бойові групи в обороні: Перша бойова група: - ведення розвідки на відстанях від 500 до 700 м; - знищення живої сили та неброньованих засобів противника на відстанях від 500 до 300 м; - використання найбільш підготовленого та фізично розвинутого солдата в резерві для посилення небезпечних місць (діє за вказівками командира відділення, в залежності від умов обстановки). Друга бойова група: - ведення розвідки на відстанях від 500 до 700 м; - знищення живої сили і броньованих засобів противника на відстанях від 300 до 500 м; - охорона командира відділення. Третя бойова група: - ведення розвідки з використанням оптичних прицілів бойової техніки на відстанях до 2000 м; - знищення живої сили противника на відстанях до 2000 м; - знищення броньованих цілей противника на відстанях до 1500 м.

Номер слайду 12

Дії військовослужбовців у складі бойової групи. Дії механізованого відділення у складі бойових груп в обороні

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Кожному військовослужбовцю вказуються 2-3 вогневі позиції, які необхідно змінювати після декількох черг (пострілів) та сектори стрільби - основний і додатковий, які повинні перекриватися не менше ніж на 10-15 градусів (170-250 тисячних), створюючи зону суцільного вогню; сектор обстрілу для кулеметника в обороні – до120 градусів, для автоматника – до 40 градусів. Висування на вогневі позиції здійснюється під вогневим прикриттям чергового вогневого засобу і вогню БМП (БТР). Щоб зменшити ймовірність знищення БМП (БТР) та танків вогнем ПТКР, для кожної одиниці бойової техніки обладнуються 1-2 укриття (за зворотними схилами висот, у ярах, у лісі, тощо). Кожній бойовій машині призначаються 2-3 вогневі позиції (на найбільш небезпечних напрямках наступу противника). При цьому, із кожного укриття необхідно готувати вихід на вогневі позиції не менше ніж по двох маршрутах.

Номер слайду 15

. Варіант дій бойових груп механізованого відділення по знищенню (захопленню) об’єкта ПРОТИВНИКА

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Порядок дій у складі бойових груп. Переміщення в “двійці” Перша фаза – № 1 прикриває, № 2 переміщається Друга фаза – № 2 заліг, зробив прицільний постріл або чергу і крикнув про готовність прикривати переміщення № 1 Третя фаза – № 2 прикриває, № 1 переміщається 1 2 2 2 1 2 1 1

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Яровой Владимир
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
14896
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку