Презентація "Ділова гра" (до семінару вчителів зарубіжної літератури)

Про матеріал
Семінар учителів зарубіжної літератури. Ділова гра "Використання активних форм роботи як засіб розвитку комунікативних здібностей школяра".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ділова гра на тему: «Використання активних форм роботи як засіб розвитку комунікативних здібностей школяра»

Номер слайду 2

Усяким людям всякі дари: Одному ясний, сильний ум, Що не знаходить в світі пари; Другому рій крилатих дум, Що, мов орли, летять за хмари. Для інших руки золоті: Що очі бачать, руки вдіють. Який же дар дістали ті, Що так дітей учити вміють? Мені здається, в скарбі тім Любові найбільш дісталось їм. Іван Франко

Номер слайду 3

«Гірка хвилина уроку - порожні очі учнів. Завоювати їхню увагу - це завоювати їх самих». Є. Ільїн.

Номер слайду 4

1-е завдання : запропонуйте ваш своєрідний початок уроку, використавши щось із запропонованого ряду: психологічне налаштування, символ уроку, колір уроку, притчу та ін. 

Номер слайду 5

Метод проектів - один з проблемно-пошукових методів, який доцільно застосувати в 7-11 кл. Завдяки цьому методу учень активно включається в спільну діяльність, відчуваючи себе рівноправним учасником діалогу, а вчитель допомагає і пояснює, оцінює. Наведемо приклади застосування методу проектів на уроках зарубіжної літератури.

Номер слайду 6

2-е завдання Тема уроку: Редьярд Кіплінг «Балада про Схід і Захід».1 група. «Я - режисер» 2 група. «Я - поет»3 група. «Я - художник».

Номер слайду 7

3 Завдання «Рекламне агентство» Уявіть себе працівником рекламного агентства. 1 група: написати рекламу до оповідання Джека Лондона «Жага до життя». 2 група: написати рекламу до твору Джонатана Лемюеля Свіфта «Мандри Гуллівера»3 група: О. Генрі «Дари волхвів».

Номер слайду 8

4 завдання «Малюнок на скелі»Центральний, ключовий образ має єднати всі частини в гармонійне ціле і разом з цим бути наочним, щоб вплинути на фантазію, запам’ятатися. Пропонується обрати одну річ, яка б символізувала художній твір. 1 група: "Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра; сонети Петрарки; «Пурпурові вітрила» О. Гріна; «Маленький принц» Екзюпері.2 група: «Мандри Гуллівера» Дж. Свіфта; «Ода до радості» Ф. Шиллера»; Р. Д. Бредбері «451° за Фаренгейтом»3 група: «Різдвяна пісня в прозі» Ч. Діккенса, «Жага до життя» Дж. Лондона, Р. Д. Бредбері «Усмішка».

Номер слайду 9

5 завдання. Проаналізувати два тексти і сказати, котрий із них есе. За якими ознаками визначили есе?

Номер слайду 10

Тв. Осінь приходить у жовтніТакої довгої ночі в її житті ще не було. Це було, мабуть, вперше за останні роки. Осінь у природі, осінь… у житті. І темрява ночі. Осінь приходить у жовтні. А самотність?Саме вночі приходить до неї самотність. Відверта. Безжальна. Як болить і плаче серце!.. Саме в обіймах самотності вона починає думати про майбутнє.… Майбутнє буде потім. А поки що ? Слухай ніч. Слухай шелест дощу за вікном… Осіння ніч довга, а перед тобою ще літ-літ одиноких. Лежи і слухай. Ніч, як і раніше, хльоскає по шибці гілочкою вишні, стиха шумить акація на вулиці, все дружніший і нестримний шум дощу… Ніч і дощ, ніч і жура. Осінь приходить у жовтні. А щастя?

Номер слайду 11

Осінній лист чекав цієї миті…Знову осінь крутить свій гончарний круг листопаду, наносить чарівні фарби на порцеляну листя і воно, причепурившись, відривається від гілки-матері і летить, летить. На волю, на волю… Осінній лист так чекав цієї миті. Чекав навесні, коли був молодим-зеленим і всього боявся в такому холодному світі… Чекав влітку, коли жарке сонце випікало його зелене тіло, а довгоочікувані дощі й вітри приходили в гості так рідко…І ось нарешті, прийшла вона, мудра, спокійна. Розмальовує квітники осель хризантемами, чорнобривцями і айстрами, дарує небу останні білі хмари - пір'їни птахів, що летять у вирій…

Номер слайду 12

6 завдання «Перевтілення»1 група. Спробуйте перевтілитися в учнів, відповідаючи на питання: Чому вони не люблять уроки зарубіжної літератури.2 група. Як учителі, з’ясуйте, чому вам важко проводити уроки.3 група. Уявіть, що ви - підручники, дайте відповіді на питання, якими вони мають бути, щоб їх хотілося вчити.

Номер слайду 13

7 завдання Із запропонованих матеріалів створити лепбуки:1 група: Джордж Байрон «Мазепа»2 група. В. Короленко «Сліпий музикант»3 група. Поняття про реалізм та історія його формування

Номер слайду 14

Кожен урок приходить у життя учнів один раз . Але уроки, осяяні вчительським світлом, до яких учитель готувався все своє життя, назавжди лишать слід у їхніх душах.

pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку