Презентація «Діти в Інтернеті: як навчитися безпеці у віртуальному світі».

Про матеріал
Наочні матеріали до тренінгу "Діти в інтернеті" щодо рекомендацій вчителям з даного питання у роботі з дітьми та їх батьками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Різноманітне спілкування. Утамування інформаційного голоду. Пошук нових форм самовираження. Анонімність і віртуальна свобода (моделювання множинності «Я»). Відчуття спільності та приналежності до групи.

Номер слайду 3

91% - це чат-залежні учасники форумів, чатів, групових ігор, телеконференцій, а також інших ресурсів, націлених на спілкування. 9%  - веб-залежні від нових доз інформації (віртуальний серфінг по сайтам, порталам та ін.) 5,8% дорослого населення і 12,4% молоді страждають від Інтернет-залежності. ( за даними Національного агентства з інформаційного суспільства) 1. Нав'язливе бажання перевірити e-mail. 2. Постійне очікування наступного виходу в Інтернет. 3. Людина надає перевагу віртуальному спілкуваню, ніж спілкуванню з друзями і близькими. 4. Інформаційне перевантаження - непереборне бажання пошуку інформації в Інтернеті або веб-серфінг. 5. Прагнення грати в мережеві ігри, прихильність до он-лайн-аукціонів та Інтернет-магазинів. За даними МОЗ кількість користувачів Інтернету в Україні становить близько 11 млн. Половину комп’ютерної аудиторії складають підлітки, які до трьох годин на добу сидять за комп'ютером, граючи в ігри або блукаючи мережею Інтернет. Британські вчені виділяють 3 ступені залежності від мобільного телефону: «Неприв’язані» - люди, які спокійно живуть і з телефоном і без нього. Телефон для них лиш спосіб спілкування. «Протезовані» - відчувають хвилювання при відсутності телефону. Але можуть обходитися і без нього. «Кіборги» - не можуть обходитися без телефону, вважають телефон своїм продовженням.  

Номер слайду 4

Фізичні симптоми Інтернет-залежності Оніміння пальців руки, що тримає «мишку» Головні болі, типу мігрені Нерегулярне харчування, пропуск прийому їжі Зневага до особистої гігієни Враження нервових стовбурів руки, пов’язане з тривалою перенапругою м’язів Болі в спині Сухість та різь в очах Розлад сну, зміна режиму сну

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ppt
Додано
20 травня 2021
Переглядів
470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку