Презентація "Дивовижні місця нашої планети" до шкільного тижня географії

Про матеріал
Дана презентація- віртуальна подорож, створена для відзначенння Дня планети Земля в межах проведення шкільного тижня географії. Мета - показати учням дивовижні місця, дивовижні та унікальні творива природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найдивовижніші місця планети Віртуальна подорож

Номер слайду 2

Почнемо мандрівку з найбільш неземної ділянки нашої планети – Сухих долин в Антарктиді. Ця пустеля унікальна тим – що є найсухішим місцем на Землі. Тут не випадало жодних опадів на протязі кількох мільйонів років. За своїм кліматом це місце більш схоже до Марсу, тому й викликає особливий інтерес для NASA. Тут проводяться випробовування марсоходів та масштабні дослідження в усіх напрямках. Це єдина частина Антарктиди,яка не вкрита кригою. В долинах розташоване замерзле озеро з дуже солоною водою; під кригою були відкриті таємничі бактерії та організми – ця знахідка стала підтвердженням теорії про можливість існування життя на Марсі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

На другому місці розташувався острів Сокотра – його пейзажі унікальні, і також дуже сжожі на іншопланетні. Острів географічно ізольований від Африки на протязі понад 6 мильйонів років, багатий надзвичайно рідкісними видами флори та фауни – третина з них ендемічні та зустрічаються лише тут. Незважаючи на жаркий та сухий клімат,тут росте багато дивовижних та дуже красивих рослин, багатьом з них близько 20 мільйонів років.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Далі в списку дивовижних місць планети розташований кар`єри Ріо Тінто в Андалузії, Іспанія. Гігантські кар`єри Ріо Тінто нагадують ірреальний, схожий на місячний пейзаж. Кар`єри названі в честь ріки, яка протікає в цій місцевості, та вимиває дуже цінні корисні копалини з велетенських вулканічних кратерів. Видобуток корисних копалин проводився на протязі багатьох віків, тому річка набула яскравого червоно-помаранчевого кольору, її кислотність та насиченість металами просто зашкалює. В даний момент видобуток в цьому регіоні припинений, а Ріо Тінто приваблює в Андалузію юрби туристів та фотографів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Йдемо далі,у нас є ще, чим вас здивувати. Можу посперечатись, що ви ніколи не чули про Плямисте озеро, й тим паче не бачили таких вражаючих пейзажів. Розташоване це озеро в Британській Колумбії, що в Канаді. Залежно від погодних умов та пори року озеро кристалізується, та розфарбовується у той чи інший колір. На озері утворюються величезна кількість "плям” –кіл з мінералів. В цьому озері найвища в світі концентрація сульфату магнію (солі Эпсома), кальцію та натрію, а також срібла і титану. Це місце священе у коренних индіанців Канади, і знамените своїми цілющими властивостями – за це йому й була дана назва Клілук.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ще один незвичайний пейзаж – найбільше в світі солоне озеро, Солончак Уюні. Це дивовижно красива область з величезною солоною пустелею, діючими вулканами, величезними «островами кактусів» та гейзерами. По поверхні озера можна прокататися на джипові – помилуватися незвичною, іноді м неземною красою цього місця. Солончак Уюні добре видно з космосу, і є однією з точок для калібрування супутників.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дивовижні місця є також в Японії. Це Кривавий став, один із знаменитих джерел Беппу. В цьому місті знаходяться дев`ять незвичайних джерел-гейзерів, але найбільш знаменитий серед них – Кривавий став з гарячою водою яскраво-червоного кольору. Такий колір зумовлений високим вмістом заліза у воді. Цей став ще й дуже фотогенічний серед всіх джерел.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

На восьмому місці в нашому рейтингу кам`яний ліс Шилінь у Китаї – це вражаючий зразок карстовой топографії. Скелі складаються з вапняка та сформовані водою, котра зруйнувала все окрім цих стовбів, схожих на дерева. З часів династії Мінг кам`яний ліс Шилінь відомий, як "Перше диво світу”.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Наступне диво природи – Структура Ришат у Мавританії. Його ще називають Око Сахари. Ришат в діаметрі становить близько 30 миль, його чудово видно з космосу. Формування, як думали спочатку, було зумовлене падінням метеориту, але сучасні геологи вважають, що структура Ришат — результат ерозії. Причина його круглої форми — все ще є загадкою, над якою б`ються вчені всього світу.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Знамениті ворота в Пекло – Дарваз в Туркменистані, також попали в наш список. Це місце лякає своєю потужністю, тисячами тонн лави та вогнем, що виходить з надр Землі. Знаходиться палаючий кратер посередині пустелі Каракуми, його діаметр – 60 метрів, а глибина 20 метрів. По своїй суті – Дарваз це газовий колодязь; Досить цікава історія його відкриття. Дослідники бурили тут свердловину, щоб добувати газ, але в результаті відкрилось це величезне провалля, газ прийшлось підпалити щоб ніхто не отруївся.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Замикають список незвичайних місць на Землі крижані печери Ейсрайзенвельт в Австрії. Ці печери відрізняються від інших печер своєю крижаною незвичайністю. Потрапивши сюди, відчуваєш себе в дивному казковому світі. В світі існує багато крижанихх печер, але печеры Ейсрайзенвельт – найбільші серед них. Їх загальна протяжність складає понад 40 кілометрів, але для відвідувачів відкрито лише їх невелика частина. Та навіть цього вистачає, щоб тисячі туристів кожен день були в захопленні від величі та незвичайності цього місця.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
27 березня 2019
Переглядів
2337
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку