Презентація для 1 класу "Цікавинки на уроках природознавства"

Про матеріал

Презентація "Цікавинки на уроках природознавства. Свійські тварини" для 1 класу. Дана робота призначена для використання на уроках у якості допоміжного матеріалу, а саме як наочність. Зміст включає цікавинки, загадки та ілюстрації до них.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель 1 класу. Сливка Анна Миколаївна“Гюнівська ЗОШ I-II ступенів”Цікавинки на уроках природознавства:«Свійські тварини»

Номер слайду 2

Ходить птаха по подвір’ю: Гребінець, бородка, пір’я. А якщо сіда в гніздечко –Нам несе вона яєчко. В середньому курка відкладає 250 яєць в рік.

Номер слайду 3

Голодна — мукає, сита — жує, всім дітям молока дає. Маунт Катадін — найбільша корова в усьому світі. Вага її становив 2270 кг, обхват талії був приблизно 4 м.

Номер слайду 4

Він на зайця дуже схожий, Має куций хвіст. Довгі вуха, косі очі, Та не зна, де ліс. Найдовший офіційно зареєстрований стрибок кролика у довжину дорівнює трьом метрам.

Номер слайду 5

В неї ноги — наче ласти, Дзьоб плескатий, червонястий, — Кря-кря-кря, — пливе по річці, Їсть зерно, скубе травичку… Ви вгадали цю босячку? Хто це, діти? Звісно, …Тільки самки качок крякають. У качок більше шийних хребців ніж у жирафа.

Номер слайду 6

А ото що за тварина? Їй багно, немов перина. Ляже в нього і дріма,Рохне, стогне. Хто вона?Бруд на шкірі захищає свиней від дрібних комах та сонячних опіків. Середня тривалість життя свиней 15 років.

Номер слайду 7

Ця тварина каже : «Ме! Чи ви знаєте мене? Маю бороду і роги, Забирайтеся з дороги! В лісі обгризу лозу». Упізнали ви … ?Існує порода домашніх кіз, через генетичнівідхилення, у яких у разі сильного переляку у них паралізуєнижні кінцівки на 10 секунд.

Номер слайду 8

Птах надувся, ніби пан, Сірий одягнув жупан, Ходить двором і белькоче, Налякати діток хоче. Керувати змалку звик Цей поважний птах… М'ясо індички викликає сонливість.

Номер слайду 9

По лужку та полонині Все мандрує в кожушині. Навіть влітку одяґанку. Не лиша вона на ґанку. У баранів і овець є дивовижна здатність запам’ятовувати свого пастуха. Коли пастух кличе своїх овець, то всі вони відходять від води і йдуть далі на пасовище.

Номер слайду 10

На ставочку я зустріла. Дивну птаху сіро-білу. Шию птаха вигинала, І шипіла, і кусалась. — Лізь у воду, боягузка, — Прошипить до мене … Середня тривалість життя гусей складає близько 25 років. Через добу після народження гусята вже щосили плавають.

pptx
Додано
23 серпня 2018
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку