Презентація для 5 класу на тему ,,Хто такі бактерії та чим особливі віруси,,

Про матеріал
Презентація допоможе провести онлайн урок з природознавства або курсу пізнаємо природу у 5 класі за темою,,Хто такі бактерії та чим особливі віруси,, Презентація включає в себе наступні питання: Вивчення бактерій та вірусів Хто такі бактерії Цікаві факти про бактерії Значення бактерій для людини і в природі Хто такі віруси Цікава інформація про віруси Значення вірусів для людини і в природі
Перегляд файлу

image

image

image

image


image


Бактерії надзвичайно поширені в природі. Вони є у ґрунті, воді, повітрі, різних організмах. Чим вони живляться? Одні види бактерій споживають готові поживні речовини, інші утворюють їх самостійно. Дуже важливу роль у природі виконують бактерії, які розкладають рештки відмерлих організмів. Паразитичні бактерії, що живляться речовинами організмів, називають патогенними. Вони спричиняють захворювання рослин, тварин, людей.

imageБактерії є рекордсменами за швидкістю розмноження: одна бактеріальна клітина ділиться на дві, через певний час (за сприятливих умов це 20-30 хвилин) кожна з них знову ділиться на дві і т.д. За несприятливих умов деякі бактерії можуть утворювати спори, які є надзвичайно стійкими до несприятливих чинників довкілля, наприклад, дуже високих температур, хімічних речовин. У сприятливих умовах оболонка спори руйнується і клітина бактерій готова до нового життя. Ось тому і використовують стерилізацію, щоб запобігти розвитку шкідливих мікробів у консервах, чи перенесенню патогенних бактерій з медичними інструментами.

image

image

image

image

image


image

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Козак Надія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pdf
Додано
4 березня 2023
Переглядів
1373
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку