Презентація для 5 класу з образотворчого мистецтва на тему: "Взаємодія образотворчого мистецтва з іншими видами мистецтв. Мій власний комікс"

Про матеріал
Представлена презентація створена для уроку образотворчого мистецтва в 5 класі з розділу "Взаємодія образотворчого мистецтва з іншими видами мистецтв". Матеріал допоможе здобувачам освіти зрозуміти зв’язок образотворчого мистецтва з іншими видами мистецтв (літературою та кіно) на прикладі коміксів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мій власний комікс. Підготувала Акчурііна Тетяна Олександрівна

Номер слайду 2

Ко́мікс — дослівно «послідовне мистецтво», яке використовує послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв'язну розповідь. Комікси є прикладом мистецтва на межі різних мистецтв, вони поєднують прозу, живопис, графіку та кінотехніку

Номер слайду 3

Появі сучасних коміксів передували політичні карикатури XVIII століття Вільяма Хогарта. Вони являли собою серію малюнків, об'єднаних спільною думкою.125 років тому, 18 жовтня 1896 року, у журналі «Нью-Йорк Джорнел» з'явилися перші комікси: яскраві малюночки із короткими текстівками, які розповідали про відважних героїв та їхні подвиги. Після 1892 року почався бурхливий розвиток коміксів: з'являються нові герої, які «живуть» і до сьогодні, а це Супермен, Бетмен, Людина-павук, Дональд Дак, Міккі Маус, Капітан Америка, Деллі і Харві. Створюються цілі видавничі компанії, що спеціалізуються на виданні коміксів: «Marvel», «DC», «Dark Horse» і «Image Comics».

Номер слайду 4

ГЕРОЇ МУЛЬТИКІВ, ЯКІ НАРОДИСЯ В КОМІКСАХОднією із найбільших видавничих компаній -«Marvel». Нею було випущено такі шедеври, як «Фантастична четвірка», «Неймовірний Халк», «Люди-Х», «Залізна людина», «Людина-павук».

Номер слайду 5

Marvel зробила комікси чимось більшим, ніж просто журнали з картинками - це вже ціла епоха друкованого видання та кіномистецтва, що має мільйони прихильників по всьому світу. Відомому творцеві коміксів Стена Лі належать понад 300 персонажів, нині однаково популярних як серед дітей, так і серед старшого покоління.

Номер слайду 6

Тексти мають специфічну форму «мовної бульки» («мовної хмарки», «мовного димка», виноски; англ.speech balloon), яка передає мову чи думку персонажу, заголовків і титрів.

Номер слайду 7

Сьогодні комікси створюють не тільки задля розваги, але й з навчальною метою.

Номер слайду 8

Комікси можуть бути чорно-білі або кольорові.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Етапи виконання роботи: Придумайте головного героя та сюжет свого коміксу. Оберіть тип свого коміксу : Стріп або komixbook. Поділіть аркуш на певну кількість секторів, щоб якнайкраще показати фрагмент вашої історіїЗробіть ескіз простим олівцем. Продумайте текстові хмарки, заповніть їх ДРУКОВАНИМИ БУКВАМИ. Якщо ваш комікс кольоровий – розфарбуйте його олівцями або фломастерами. Якщо ваш комікс чорно-білий обведіть всі його елементи тонким чорним маркером або фломастером.

Номер слайду 11

І НАВІТЬ, ЯКЩО ВИ ЩЕ НЕ НАВЧИЛИСЯ ГАРНО МАЛЮВАТИ, НЕ ХВИЛЮЙТЕСЯ!!!Героєм вашого коміксу може стати будь який персонаж.

Номер слайду 12

Якщо вам важко придумати свого персонажа та свою історію для коміксу. Надайте нового життя старим казкам!Створіть комікс дитячої казочки.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Бажаю успіхів у роботі!Можливо, в майбутньому ми будемо читати саме твої комікси!!!

Номер слайду 16

https://ru.pngtree.com/freebackground/comic-style-orange-hand-painted-school-season_924511.htmlhttps://www.freepng.ru/download/комиксы.htmlhttps://sites.google.com/site/ucnivskijproekt/instrukciie/so-take-komikshttp://litakcent.com/2017/03/29/10-prychyn-chomu-nam-potribni-komiksy/https://pustunchik.ua/ua/online-school/history/istorija-komiksivhttps://tlum.ru/news/13-geroev-multikov-rodivsihsa-v-komiksah/https://nashformat.ua/products/naukovyj-komiks.-fizyka-v-pryrodi-918813https://www.pinterest.com/pin/788341109755383446/https://hype.tech/@hell-ka/samye-silnye-personazhi-marvel-ot-sozdatelya-komiksov-stena-li-x0yrc0nohttp://www.lookatme.ru/mag/live/things/208827-superhero-comics-reading-guidehttps://varta1.com.ua/marshrutky-gopnyky-i-demony-yakym-bude-pershyj-u-sviti-komiks-pro-lvivskyj-syhiv-foto/https://texterra.ru/blog/komiks-chelovek-redaktor-novyy-eksperiment-vypusk-2.htmlhttp://mybookshelf.com.ua/dityacha-pidbirka-prekrasnih-komiksiv-na-bud-yakij-smak/n31https://anime-market.kiev.ua/product/view/25077https://acomics.ru/~tales-comixhttps://www.delicacycomics.ru/product/korol-lev-graficheskiy-romanhttps://girlterest.com/personal-questions-to-ask-a-guy/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Датченко Ірена
    Ще б добрати приклади коміксів українською.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Liatsevych Kate
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 лютого 2021
Переглядів
4059
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку