Презентація для 6 класу з всесвітньої історії на тему "Спарта"

Про матеріал
Презентація розрахована на урок всесвітньої історії,як додатковий матеріл з теми "Спарта"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розкриття таємниць Спарти

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Спарта: місто-держава Стародавньої ГреціїСпарта — могутнє місто-держава в Стародавній Греції, розташоване в регіоні Лаконія. Воно славилося своєю військовою могутністю та системою правління, яка ґрунтувалася на суворому кодексі законів. Спартою правили два царі, яким радили рада старійшин і народні збори громадян. Його громадяни були відомі своєю дисциплінованістю та фізичною підготовкою, і від них очікувалося, що вони присвятять своє життя військовій службі. Економіка Спарти була заснована на сільському господарстві, з великим наголосом на самозабезпеченні. Вони мали потужну торговельну мережу і були одним із найпотужніших міст-держав у регіоні. Спарта також була відома своєю культурою, яка перебувала під сильним впливом богів і богинь грецького пантеону. Це включало фестивалі, музику, мистецтво та літературу.

Номер слайду 4

Спартанське суспільство та державний устрій. Спартанське суспільство поділялося на три класи: громадян, ілотів і періеків. Громадяни були правлячим класом, і вони повинні були присвятити своє життя військовій службі. Ілоти були рабами, і від них вимагалося забезпечувати працею та ресурсами громадян. Періеки були вільними людьми, які жили в місті, але вони мали менше прав, ніж громадяни. Спартою правили два царі, яким радили рада старійшин і народні збори громадян. Ці збори мали повноваження приймати закони та обирати посадових осіб. Закони Спарти були суворими й невблаганними, а покарання за їх порушення суворими. Уряд Спарти був зосереджений на підтримці порядку та захисті міста від зовнішніх загроз.

Номер слайду 5

Spartan Military. Спартанська армія славилася своєю силою і лютістю. Очікувалося, що всі громадяни повинні були служити в армії, і їх ретельно навчали з юних років. Спартанська армія була організована в невеликі загони, які називалися фалангами, які складалися з солдатів у важких обладунках. Вони були озброєні списами, мечами та щитами і були відомі своєю мужністю та дисциплінованістю в бою. Спартанський флот також був потужним, і він використовувався для захисту міста від вторгнення. Військово-морський флот складався з великих військових кораблів, які використовувалися для блокади ворожих портів і здійснення набігів на ворожі кораблі. Спартанський флот також використовувався для захисту торгових шляхів і транспортування військ і припасів.

Номер слайду 6

Культура і релігія Спарти. Спартанська культура перебувала під сильним впливом богів і богинь грецького пантеону. Це включало фестивалі, музику, мистецтво та літературу. Богів вважали захисниками міста, і громадяни мали вшановувати їх підношеннями та молитвами. Релігія також була важливою частиною повсякденного життя, і громадяни повинні були дотримуватися законів богів. Спартанська культура також була сильно зосереджена на фізичній підготовці та атлетизмі. Громадяни мали підтримувати високий рівень фізичної підготовки, і вони брали участь у різноманітних видах спорту та змаганнях. До них належали біг, боротьба та знаменитий спартанський забіг, який представляв собою виснажливу смугу перешкод, призначену для перевірки витривалості учасників.

Номер слайду 7

Спартанський занепад і спадок. Спарта почала занепадати в 4 столітті до нашої ери, оскільки її військова міць була ослаблена низкою поразок. Місто було зрештою завойовано римлянами в 146 році до нашої ери, і воно врешті-решт увійшло до складу Римської імперії. Незважаючи на свій занепад, Спарта залишила тривалий спадок у світі. Його система правління та наголос на фізичній підготовці та дисципліні мали тривалий вплив на західну культуру. Сьогодні Спарту згадують як могутнє місто-державу, яке славилося своєю військовою могутністю та системою правління. Її культура та її спадщина продовжують впливати на світ, а її громадян досі пам’ятають своєю мужністю та дисциплінованістю.

Номер слайду 8

Спарта була могутнім містом-державою в Стародавній Греції, відомим своєю військовою могутністю та системою правління. Його громадяни були відомі своєю дисциплінованістю та фізичною підготовкою, а його культура перебувала під сильним впливом богів і богинь грецького пантеону. Незважаючи на свій занепад, Спарта залишила тривалий спадок у світі, а її громадян досі пам’ятають своєю мужністю та дисциплінованістю. Сьогодні Спарту згадують як могутнє місто-державу, яке славилося своєю військовою могутністю та системою правління. Її культура та її спадщина продовжують впливати на світ, а її громадян досі пам’ятають своєю мужністю та дисциплінованістю.

Номер слайду 9

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
766
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку