Презентація до уроку хімії у 7 класі "Способи очищення води"

Про матеріал

Презентація до уроку хімії у 7 класі на тему "Способи ощищення води" по темі уроку "Проблема чистої води. Охорона водойм від забруднення".Можна використовувати як приклад для створення учнівського навчального проекту з предмету.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи очищення водив домашніх умовах. Підготувала вчитель хімії ЗОШ № 1 Новокаховської міської ради Стрельцова І. Л.

Номер слайду 2

1 спосіб. Кип'ятіння. Коли висока температура діє на воду, відбувається її стерилізація і вода очищається від мікроорганізмів (вірусів, мікробів) - такий ефект можна отримати тільки при кип'ятінні води в продовж 25 хвилин, не накриваючи кришкою, щоб з парою видалялися шкідливі з'єднання.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

2 спосіб Відстоювання. Налили в посудину воду, дати їй постояти 8 годин – за цей час леткий хлор разом з іншими леткими домішками випарується. Проте солі важких металів з відстояної води нікуди не подінуться, в кращому разі вони осідають на дно. Тому, коли використовуватимете цю воду, виливайте 2/3 її вмісту, не збовтуючи, щоб осад на дні не змішався з більш-менш очищеною водою.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

3 способ. Очищення за допомогою  кухонної солі. Заповнити ємкість водою з-під крану (2 літри) і розчинити в ній 1 ст.л. з верхом солі. Через 15-25 хв., вода буде вільна від шкідливих мікроорганізмів і солей важких металів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

4 спосіб Заморожування – В ємність наливається вода (хто використовує каструлю, хто пластикові контейнери, але не використовуйте скло), причому не наливайте воду «з верхом», залиште вільним невеликий простір, оскільки рідина при замерзанні здатна збільшуватися в об'ємі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

5 спосіб За допомогою кремнію. Добре промийте кремній в теплій проточній воді, покладіть його в 2-х літрову банку, залийте холодною водою, прикрийте банку марлею і поставте на світло, але далеко від прямих променів сонця. Через два-три дні очищена вода готова. Розраховуйте величину камінчика кремнію 3-10г на 1-5 літрів води. І не пийте воду до дна, обережно злийте її в іншу посудину, залишивши 3-5 см води з осадом.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

6 спосіб. Очищення води каменем шунгитом Рекомендують набити крупних каменів, тоді вони не потребуватимуть заміни на нові, хоча, звичайно, раз на півроку їх потрібно добре чистити за допомогою щітки, жорсткої губки або наждачного паперу

Номер слайду 13

Номер слайду 14

7 способ. Якщо ви не маєте фільтру для очищення води, ви можете скористатися активованим вугіллям. Адже в основі більшості фільтрів застосовують саме вугілля. Цей засіб є не лише прекрасним нейтралізатором неприємних запахів (старих іржавих труб, наприклад, або хлорки), але і, подібно до губки, вугілля може вбирати шкідливі речовини з водопровідної води.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

8 способ. Очищення за допомогою срібла. Про очищаючі властивості срібла ми знаємо вже давно. Сріблом можна очищати воду, звільняючи її від хімічних сполук і шкідливих мікробів і вірусів. Просто помістіть в ємність з водою на ніч срібну монету або ложку. Вранці (через 10-12ч.) у вас буде очищена вода, готова до вживання.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

9 способ. Очищення магнітом. Ще один метод, як очистити воду в домашніх умовах, набуває популярності, але і що викликає деякі сумніви — очищення магнітом. У посуд наливається звичайна вода, обперезують магнітами і залишають на 3-5 годин. Є навіть рекомендація опоясати водопровідну трубу, що подає в кран воду, магнітами.

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Козак Тетяна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
29716
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку