Презентація для роботи зі змістом твору М.Твена "Том Сойєр"

Про матеріал
Презентація для роботи зі змістом твору М.Твена "Том Сойєр". Образи твору. Завдання до твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра». Том Сойєр і Гекльберрі Фінн. Справжня хлопяча дружба . Ставлення автора до своїх героїв.

Номер слайду 2

Пригадайте та дайте визначення понять: Повість. Роман. Портрет

Номер слайду 3

Том Сойєр — хлопчик-підліток, сирота, якому близько 12років. Він живе в невеликому американському містечку під назвою Санкт-Петербург на річці Міссісіпі. Тома виховує його тітка Поллі. Крім нього, в родині тітки живе зведений брат Тома Сід і зведена сестра Мері.

Номер слайду 4

Том Соєр — тямущий хлопчисько з кучерявим русявим волоссям, у коротких штанцях і солом’яному капелюсі. Він має обличчя у веснянках та завзяті блакитні очі. Коли його в покарання тітка Поллі змусила білити паркан, він влаштував так, що паркан за нього побілили інші хлопці, ще й «купували» собі можливість попрацювати за нього.

Номер слайду 5

Том Соєр — лідер по натурі, тому він верховодить у компанії міських хлопчаків. Він — вірний друг, завжди допоможе в біді та ніколи не видасть. Це дуже товариський хлопчик, він спілкується та дружить з представниками різних верств суспільства — від Гекльберрі Фінна, сина п’яниці, до Беккі Тетчер — дівчинки з заможної родини. Також він не вважає негожим спілкуватися з чорношкірими рабами.

Номер слайду 6

Том — хлопчик енергійний, жвавий, веселий. Він — любитель пригод і фантазер. Пустотливий і не особливо слухняний, як і багато хлопчиків у цьому віці. Буває, він пустує, і тоді його карають. Він не любить сидіти вдома, відвідувати школу. Том — «кращий забіяка та найспритніший хлопчик у місті». Він трохи забобонний, бо вірить у прикмети й страшні місцеві легенди, як, втім, і всі хлопці.

Номер слайду 7

Він носить одяг дорослих чоловіків, який, ймовірно, отримав у якості милостині та, як описує його Твен, «він тріпався в ганчірках». У нього порватий, зламаний капелюх, а його штани підтримуються тільки однієї підтяжкою. Навіть Том Соєр, лідер петербурзьких сільських хлопчиків, вважає його вигнаним романтиком». Тітка Тома, Поллі, називає Гека «бідолахою без матері».

Номер слайду 8

Гекльберрі «Гек» Фінн — син бродячого п’яниці Фінна. Він спить на порозі в гарну погоду, в порожніх бочках під час грози та живе, користуючись тим, що отримує від інших. Іншими словами, Гек живе життям жебрака й бродяги. Можна сказати, що Гек веде безтурботне життя, вільне від соціальних норм і правил, крадучи кавуни й курчат та «позичаючи» човни та сигари. Через нестандартне дитинство Гек майже не отримав освіти.

Номер слайду 9

Бен Роджерс. Біллі Фішер. Том Сойєр. Джонні Міллер. Поєднайте імена персонажів з речами, які з ними пов’язані

Номер слайду 10

Які речі належали Томові?

Номер слайду 11

Лінивий. Слухняний. Розумний Кмітливий. Хитрий. Злий. Пустотливий. Жадібний. Чесний. Назвіть риси, які описують Тома у ситуації з фарбуванням паркана?

pptx
Додано
16 серпня
Переглядів
3
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку