Презентація для учнів 2 класу.Урок ЯПС.Тема:"Порівняння давньої людини пізнього палеоліту та мезоліту."

Про матеріал
Презентація спрямована на розвиток дослідницької діяльності. Навчати порівнювати різні історичні періоди кам'яної доби. Поглиблювати знання про мезоліт та пізній палеоліт, їхні істотні ознаки, про давніх людей мезоліту та палеоліту, спільне/відмінне.Розвивати увагу,спостережливість.; розвивати навички читання, пам’ять, мислення; збагачувати словниковий запас учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок « Я Пізнаю світ» 2 клас. Тема: Порівняльна характеристика кроманьйонців пізнього палеоліту та мезоліту.

Номер слайду 2

Кроманьйонці пізнього палеоліту. Кроманьйонці мезоліту. Пізній палеоліт — історичний період, що розпочався близько 40 тисяч років тому з появою в Європі людей сучасного типу (кроманьйонців) і закінчився 10 тисяч років тому із завершенням льодовикового періоду. Осіле життя на стоянках. Житла з деревини. Кісток великих тварин. Мезоліт — середній кам’яний вік — період великих змін у природі та способі життя первісних людей. Початок мезоліту збігається із завершенням льодовикового періоду. Мандрівне життя в пошуках їжі. Тимчасові житла-намети, оселення в печерах.

Номер слайду 3

Кроманьйонці пізнього палеоліту. Кроманьйонці мезоліту. Кроманьйонці мали мову. Жили родами. Кожен рід вів своє господарство, яким керувала жінка. Основне заняття — гуртове полювання на мамонтів і бізонів. Коли здобичі ставало менше, родові общини переходили на нові землі в пошуках їжі. Створювалися сім’ї. Родова община складалася з кількох сімей. У цей час людина приручила собаку — незмінного помічника, а дещо пізніше — свиню. Основні заняття -збиральництво,індивіду- альне полювання на дрібних тварин, рибальство.

Номер слайду 4

Кроманьйонці пізнього палеоліту. Кроманьйонці мезоліту. Виготовляли різні знаряддя праці з каменю та рогу, різьблені прикраси, малювали на камені. Будували житла з деревини й кісток. Шили теплий одяг зі шкур тварин. Люди навчилися відсікати мікроліти — дрібні голчасті чи пластинчасті камінці. Їх використовували як вістря для стріл, гарпунів, списів, виготовляли гачки, клітки з лози.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 січня
Переглядів
5586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку