Презентація для уроку читання "Міста України. Е. Каганов. Давній Київ"

Про матеріал
Презентація містить чистомовку, читання складів, тексти для читання, що взяті з підручника 2 класу. Підходить до уроку читання за темою " Міста України. Е. Каганов. Давній Київ" (с. 41-43) за підручником Наталії Богданет-Белоскаленко. Оформлена презентація до Helloween.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міста України. Е. Каганов «Давній Київ»Підготувала :вчитель початкових класів. Харківської гімназії № 12 Малоштанова Олена Вікторівна

Номер слайду 2

Читання таблиці складів {5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA} аоуиіе. Ммамомумиміме. Ннанонуниніне. Ввавовувивіве. Ллалолулиліле. Ссасосусисісе. Ккакокукикіке. Ппапопупипіпе. Ррароруриріре. Ттатотутитіте

Номер слайду 3

Робота з чистомовкою. Додай слово, котрого бракує.Їв – їв – їв – приїхали у …Ро – ро – ро - через Київ протікає …Із –із –із - пройшли Андріївський …Ож – ож – ож – гарна була …. Київ. Дніпро.узвіз.подорож.

Номер слайду 4

Прочитайте виразно текст. Підручник. Сторінка41 Міста України В Україні Київ — найбільше місто. Це столиця нашої країни. Його названо на честь засновника міста князя Кия. А велике старовинне місто Львів заснував князь Данило Галицький та назвав його на честь свого сина Лева. Місто Харків розташоване на річці Харків, тому й має таку назву.

Номер слайду 5

Прочитайте виразно текст. Підручник. Сторінка41 Полтава — місто, що побудоване на річці Лтава. Ужгород — місто, що на річці Уж. Запоріжжя — місто за порогами Дніпра.

Номер слайду 6

Назвіть столицю нашої країни. Чому вона має таку назву?

Номер слайду 7

Звідки походять нáзви інших міст — Львова, Харкова, Полтави, Ужгорода та Запоріжжя?

Номер слайду 8

Київ, Львів, Харків, Полтава, Ужгорода та Запоріжжя. Відшукайте ці міста на карті України.

Номер слайду 9

Прочитайте виразно текст. Підручник. Сторінка42 Давній Київ Київ — одне з найдавніших українських міст. Воно було столицею ще Київської держави. Тисячу років тому навкруги центральної частини міста був викопаний величезний рів, щоб перешкодити ворогам проникати в місто. Заїхати до столиці можна було через Золоті ворота.

Номер слайду 10

Підручник. Сторінка42 Його спорудили за часів Ярослава Мудрого. На стінах собору — чудові фрески. Їх робили так: художники малювали на вологій штукатурці, стіна висихала й малюнок залишався на віки. Дивовижні тут і мозаїчні візерунки, які збереглися до нашого часу. Біля Золотих воріт і в Софійському соборі завжди багато киян і гостей нашої столиці. Усім цікаво оглянути славнозвісні давні пам’ятки.

Номер слайду 11

Виконай завдання. Підручник. Сторінка43 Про що ви дізналися з тексту?Разом із дорослими з’ясуйте, чому Золоті ворота мають таку назву. Чи доводилося вам бувати в Софійському соборі? Що вас у ньому найбільше вразило? Висловіть свою думку.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Пам’ятник Ярославу Мудрому у Києві біля Золотих Воріт

Номер слайду 14

Пояснення домашнього завдання. Прочитати виразно текст на сторінках 41 - 43.

pptx
Додано
30 жовтня 2022
Переглядів
938
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку