Презентація "Єднання в мистецькому колі" (1) 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єднання в мистецькому колі6 М31

Номер слайду 2

Мистецтво активно розвивається. Для втілення задуму митці можуть органічно поєднувати різні жанри. Наприклад, портрет на тлі пейзажу або зображення людей із тваринами. У музиці також є такі твори, наприклад, опера-балет, вальс-скерцо тощо. Багато сучасних кінотворів узагалі досить важко зарахувати до якогось одного жанру: у детективі можуть бути елементи комедії і бойовика, а в комедії - мелодрами, пригод і навіть мультиплікації. Мігель Льобет. «Скерцо-вальс». Віктор Косенко. «Поема-Легенда» мі мінор (на вибір).

Номер слайду 3

• Пригадай ознаки жанрів «скерцо», «вальс», «поема». Поясни, як їх утілено в музичних творах (розмір, темп, характер мелодії). На світлині (1) портрет чи пейзаж? Що тобі відомо про ці музичні інструменти? Які жанри об’єднано на картині «Кімната музиканта» (2)? Які види кіномистецтва поєднано у фільмі «Кролик Петрик»? Поміркуй, як «взаємодіють» у фільмі «Танцюй серцем» академічне мистецтво і сучасний хіп-хоп. Переглянь. М/ф «Кролик Петрик». К/ф «Танцюй серцем» (Let’s Dance) (фрагменти).

Номер слайду 4

У музично-театральному творі Мориса Равеля «Дитя і чари» об’єднано ознаки опери і балету. Головний герой - хлопчик-бешкетник. Він не хоче вчитися, псує і ламає все довкола. Уві сні світ перетворюється: скривджене ним починає оживати й розмовляти... Від побаченого хлопчик починає розуміти наслідки своїх вчинків... Переглянь. Моріс Равель. Опера-балет «Дитя і чари» (фрагмент).• Як засобами музики і театру передано характер персонажів? Які звучать інтонації, музичні інструменти? Музика швидка чи повільна, гучна чи тиха? Мелодії наспівні чи поривчасті, гострі? Які ознаки опери і балету представлено?Робота в групах. Створіть театральні пантоміми. Оберіть тему («Щастя», «Наполегливість», «Невдача» тощо). Продумайте сюжет, продемонструйте його рухами, мімікою.

Номер слайду 5

ПІД НЕБОМ СИНІМ Музика і вірші Діани Пташинської• Наведи приклади поєднання жанрів у мистецтві. Поміркуй і поясни, чому так відбувається. На дозвіллі спостерігай та фіксуй різні мистецькі поєднання.https://www.youtube.com/watch?v=3 Ow3aje. NJEE

pptx
Додано
3 квітня
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку