Презентація до антикорупційного уроку

Про матеріал

Сформувати в учнів уявлення про соціальне явище корупції та шкоду, яку корупція завдає персонально конкретній людини. Розтлумачити поняття: хабарництво (вимагання і пропозиція хабаря), та корупція. Через практичні вправи формувати вміння виявляти прояви корупції у повсякденному житті та давати їм належну особисту оцінку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АНТИКОРУПЦІЙНИЙ УРОК Програми розвитку ООН в Україні до Міжнародного дня боротьби з корупцією «Як корупція погіршує твоє життя»

Номер слайду 2

9 грудня- Міжнародний день боротьби з корупцією У цей день в 2003 році в Мексиці була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції. Метою встановлення цього Міжнародного дня, як зазначено в резолюції Генеральної Асамблеї ООН, було поглиблення розуміння проблеми корупції та ролі Конвенції в запобіганні корупції й боротьбі з нею. У деяких країнах у цей день проходять мітинги, семінари та лекції на тему корупції.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види корупції Хабарництво Обіцянка, пропозиція або надання якої-небудь вигоди, що неналежним чином впливають на дії або рішення посадової особи Розбазарювання Крадіжка ресурсів людьми, наділених владою і контролем за чимось цінним Вимагання Примушування людини заплатити гроші або інші цінності в обмін на певні дії чи бездіяльність Зловживання Використання службових повноважень для надання необгрунтованих пільг чи преференцій якійсь особі або групі чи навпаки – дискримінація людини або групи задля особистої вигоди

Номер слайду 5

Аналіз ситуацій Чоловік дає гроші працівникові відділу соціального захисту населення для прискорення розгляду заяви щодо грошових державних виплат його дружині Батьки дають лікарю гроші, щоб отримати довідку про те, що їх син не може бути військовозобов’язаним У зв’язку з виходом на пенсію колеги подарували керівнику презент Щоб пройти творчий конкурс у вищий навчальний заклад, батьки пропонують голові приймальної комісії гроші. У лікарні просять заплатити через банк благодійний внесок за лікування Вигідний контракт на будівництво від міської влади надано керівникові підприємства, який є племінником чоловіка міського голови.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

АЛЬТЕРНАТИВА 1. Він міг почати готуватися до вступу сина до університету наперед, наприклад, відкладати гроші, знайти додаткових вчителів для підготовки до тестування. 2. Якщо робота на державній посаді не дає можливість чесно заробляти, перейти працювати у приватний сектор, у бізнес, де своєю працею, ініціативністю та розумом заробляти гідні кошти, які дозволять мати достатній рівень добробуту. 3. Разом з сином вони могли б знайти додаткове фінансування для навчання - стипендію, грант. Або знайти додатковий заробіток для студента. Тоді син навіть більше б цінував навчання, заради якого йому довелось піти на певні зусилля. 4. Врешті-решт, якщо не вдалося накопичити гроші, батько міг позичити/оформити кредит, щоб потім поступово віддати.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«Корупція – стосується кожного, бо у кожного вона забирає багатше, здоровіше, цікавіше життя, і можливість самореалізуватися у цій країні» Що саме? Якісну освіту, медицину, хороші дороги, красиві та безпечні міста та села, якісні адміністративні послуги в державних установах, хорошу гідну зарплату – все це краде корупція.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ppt
Додано
16 грудня 2018
Переглядів
4111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку