Презентація до бінарного уроку з елементами методу-кейс на тему «Сильний людський характер в екстремальній ситуації» (за оповіданням Дж. Лондона «Жага до життя»)

Про матеріал

Бінарний урок дає можливість школярам подивитися на літературу з іншої точки зору, використавши свої знання з географії, української мови і літератури, основ здоров'я, економіки та математики.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОДЗАГОЛОВОК СЛАЙДАБінарний урок з елементами методу-кейсу на тему «Сильний характер в екстремальній ситуації (за оповіданням Дж. Лондона «Жага до життя»)»

Номер слайду 2

Ніщо на землі не заслуговує Такої поваги, як людина, яка мужньо долає нещастя. Сенека. Епіграф уроку

Номер слайду 3

Я вже знаю… Хотів (-ла) дізнатися …Селфі-аудит

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сильний характер в екстремальній ситуації(за оповіданням «Жага до життя» Джека Лондона) Тема уроку

Номер слайду 6

Герої Дж. Лондона мандрують просторами Північної Америки. За даними координатами визначте, де відбуваються події,викладені в оповіданнях . Які координати вказують на сюжет твору «Жага до життя»?Точка № 1 58˚пн.ш.,156˚зх.д. Точка № 2 64˚пн.ш.,155˚зх.д. Точка № 3 65˚пн.ш.,120˚зх.д. Точка № 4 62˚пн.ш.,120˚зх.д. Точка № 5 72˚пн.ш.,126˚зх.д.

Номер слайду 7

Від чого залежать особливості природи (клімат, грунти , рослинний і тваринний світ) ?Яка паралель згадується у творі? Продемонструйте її на глобусі. Яка градусна міра північного полярного кола?Які явища спостерігаються за полярним колом?«Був кінець липня початок серпня, і він знав, що сонце повинно знаходитись на північному заході». Знайдіть в тексті слова, що підтверджують явище полярного дня.«До півночі стемніло, але ненадовго. Сонце зійшло на північному сході…». Який тепловий пояс лежить за полярним колом? Які особливості клімату?

Номер слайду 8

Тундра

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра «Впізнай героя»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Не втрачати надію!Зберігати вогонь. Щоб вижити, треба їсти!Не показувати страх перед хижими тваринами! Не тікати! Людина сильніша за звіра. Найбільша цінність людини – життя! Відмовитися від усього, що заважає боротися за життя!Бережи людську сутність!Метод-кейс. Правила виживання людини в екстремальних умовах

Номер слайду 13

Торбинка із золотом «була невелика…та важила 15 фунтів – стільки ж, як і решта речей». Розрахуйте вартість золота головного героя. Довідка: 1фунт – 12 унцій1 унція – 16 доларів

Номер слайду 14

Будь оптимістом; Мужньо долай перешкоди; Умій постояти за себе; Борися за виживання; Люби життя, будь життєлюбом; Будь людяним та милосердним; Будь витривалим; Будь сміливим та терплячим.1. Інноваційна форма обговорення «Толока»2. Мессендж від Лондона(Якою має бути справжня Людина?)

Номер слайду 15

pptx
Додано
19 березня 2018
Переглядів
905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку