Презентація до бінарного уроку з літературного читання і музичного мистецтва "Робота з казками народів Европи. Казка "Собаки, коти та миши"

Про матеріал

Презентація до бінарного уроку з літературного читання і музичного мистецтва "Робота з казками народів Европи. Казка "Собаки, коти та миши" з використанням творів музичного мистецтва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Продзвенів уже дзвінок. Починається урок. У подорож підемо. В країну казок потрапимо. Слухай, думай, спостерігай, Казку нашу відгадай. Оченята дружно закривайте. Казку в душу пропускайте.

Номер слайду 3

Музичне привітання Пісня про осінь

Номер слайду 4

Вправа “Розчитування за складовою таблицею”

Номер слайду 5

ск бр тр сн пк вн зд пр см вк тр ст ст бл вн кр вк кв тр сн пр ст чк тк зн жд зв пк нк тр сн кр бр ск зн нк а е і и о у

Номер слайду 6

Мовленнєва розминка Скочив котик, Сів на плотик, Мне ротик І животик.

Номер слайду 7

Прочитай чітко та виразно Миші милом миску мили, Миші миску загубили, Може, мило в річку впало? Може, мило жаба вкрала? І маленьких жабенят Милить милом аж до п’ят.

Номер слайду 8

Перевірка домашнього завдання Доберіть уривки до малюнків:

Номер слайду 9

Знайди уривок з тексту:

Номер слайду 10

- Сьогодні на уроці ви знову працюєте журналістами. Візьміть інтервґю у своїх однокласників щодо змісту казки «Виноградар і змія»

Номер слайду 11

З’єднай назву казки і країни “Лисичка” Білорусь “Виноградар і змія” Болгарія “Легкий хліб” Росія Чехія

Номер слайду 12

Чехія на карті

Номер слайду 13

Чехїія – це країна , яка знаходиться в центральн ій Європі , але вона не є сусідкою України. За територією та населенням вона набагато менша від України. Столиця Чехії – місто Прага.

Номер слайду 14

Відгадай загадки: І вдень, і вночі У кожусі на печі. І ввечері і зранку Вартую я на ґанку. І кусаю, і гарчу- В дім чужих не пропущу. Маленьке, сіреньке, А хвостик як шило.

Номер слайду 15

Чеська народна казка «Собаки, коти та миші»

Номер слайду 16

СОБАКИ, КОТИ ТА МИШІ Слухання казки Чому кіт завжди переслідує мишей? Словникова робота якнайкраще заздрили зійшлися переслідує ненавидить пишались Любо – мило ( дуже гарно) Сном – духом не знаємо ( нічого не знаємо) Не могли дійти згоди (не мали спільної думки) Мотлох (старі непотрібні речі) Самостійне читання казки

Номер слайду 17

МУЗИКА І КАЗКА

Номер слайду 18

Інструментальні твори Роберт Шуман “Дід Мороз”

Номер слайду 19

Інструментальні твори Сергій Прокоф’єв «Попелюшка»

Номер слайду 20

Вокальні твори Микола Лисенко дитяча опера “Коза-Дереза”

Номер слайду 21

Музичні характеристики героїв Лисичка

Номер слайду 22

Музичні характеристики героїв Рак

Номер слайду 23

Робота з прислів’ям На чужий коровай очей не розкривай, а про свій дбай.

Номер слайду 24

Гра “Знайди початок або кінець речення За поданим початком: “Зроду –віку собака був…” “Собаки тією грамотою …” “Вибрали хвилину…” “Сестри, мені здається…” За поданою кінцівкою: “…що коти її у нього вкрали” “… не могли її повернути, бо з’їли” “…яка триває досі”

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Робота над змістом казки: Де взяли собаки грамоту? Назвіть дійових осіб казки. Хто викрав грамоту в собак? Хто знайшов грамоту у коморі? Що вирішили зробити миші, щоб в них ніхто не забрав грамоту?

Номер слайду 27

Гра «Хто який?» Зʹєднайте відповідні малюнки зі словами Нетерплячі Голодні Великі Малі Пухнасті Ласкаві

Номер слайду 28

Читання вголос «ланцюжком» Гра «Дощик" Гра « Бджілки»

Номер слайду 29

Зʹєднай малюнок із словами казки Зроду-віку собака був вірний своєму хазяїну, чесно йому служив. За те й дістали собаки від людини грамоту… Пес, який стеріг грамоту, мусив признатися, що коти її у нього вкрали. Миші зійшлися порадаитись, як зробити, щоб та грамота їм залишилася. Одного разу коти вирішили викрасти у собак ту грамоту. Як вирішили, так і зробили.

Номер слайду 30

Вибери правильну відповідь: Де взяли собаки грамоту? - викрали - дав хазяїн Хто викрав грамоту в собак? - коти - миші Хто знайшов грамоту у коморі? миші коти Що вирішили зробити миші, щоб в них ніхто не забрав грамоту? - заховати - зʹїсти

Номер слайду 31

Тестування за змістом казки За вірну службу собаки дістали грамоту, написану на: а) овечій шкірі; б) телячій шкірі. 2. Коти викрали грамоту і затягли її: а) до сараю;б) до комори. 3. Грамоту в котів вкрали: а) миші; б) коти. 4.З’їсти грамоту запропонувала: а) найсильніша миша;б)найстарша миша. 5.Собаки вимагали грамоту : а) від мишей; б)від котів. 6. Коти віддати грамоту : а) погодилися; б) не погодилися.

Номер слайду 32

Підсумок уроку - Чи сподобалася вам казка? Чого хотів навчити нас чеський народ? - Підготуватися до виразного читання казки Намалювати малюнок, якого не вистачає в «діафільмі» підручника.

Номер слайду 33

Підсумкові запитання

Номер слайду 34

Виконання пісні В. Загрудний “Будем козаками”

Номер слайду 35

Молодці!

ppt
Додано
19 листопада 2018
Переглядів
1106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку