Презентація до Дня Гідності та Свободи

Про матеріал
Гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями та переступати через свої слабкості. Гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Гідна людина має чисті думки, адже саме від цього залежать її вчинки. Чесніть, благородство, порядність, співчуття до навколишніх та доброзичливість допомагають людині стати гідною. Тема виховної години «Країна нескорених». Мова піде про нашу Батьківщину. Україна – вільна та нескорена країна, гідна бути найвеличнішою та сильною державою! Наш захід присвячений дню Гідності та Свободи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

21 листопада. День гідності та свободи

Номер слайду 2

Гідність - усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов'язку. Свобода - відсутність політичного й економічного гноблення, утиску й обмежень у суспільно-політичному житті якого-небудь класу або всього суспільства. Академічний тлумачний словник української мови. Значення слів:

Номер слайду 3

З метою утвердження в Українi iдеалiв свободи i демократiї, збереження та донесення до сучасного i майбутнiх поколiнь об’єктивної iнформацiї про доленоснi подiї в Українi початку XXI столiття, а також вiддання належної шани патрiотизму й мужностi громадян, якi восени 2004 року та у листопадi 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цiнностей, прав i свобод людини i громадянина, нацiональних iнтересiв нашої держави та її європейського вибору,ПОСТАНОВЛЯЮ:1. Установити в Українi День Гiдностi та Свободи, який вiдзначати щорiчно 21 листопада.2. Цей Указ набирає чинностi з дня його опублiкування. Президент України П. Порошенком. Київ 13 листопада 2014 року № 872/2014 УКАЗПро День Гідності та Свободи

Номер слайду 4

Революція на траві Їх було не більше двадцяти. Тих, хто 12 травня 2004 року вийшов до пам’ятника Тарасу Шевченку у центрі міста Суми. Викладачі, студенти, їхні батьки, кілька депутатів міськради. Всього двадцятеро людей, які, ризикуючи втратити навчання і роботу, насмілилися сказати публічне „ні” насильницькому об’єднанню трьох сумських вузів: Сум. ДУ, педагогічного та аграрного університетів.

Номер слайду 5

Помаранчева революція кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших актів громадянської непокори в Україні, організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді — грудні 2004 року, після оголошення Центральною виборчою комісією попередніх результатів, згідно з якими нібито переміг його суперник — Віктор Янукович. Акція почалася 22 листопада 2004 як реакція на масові фальсифікації, що вплинули на результат виборів.

Номер слайду 6

Революція гідності політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його «сім'ї», створення системи управління з ознаками фашизму.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Революція продовжується…

Номер слайду 9

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!Революція продовжується…

Номер слайду 10

В Цивільному кодексі України гідність визнано особистим немайновим благом. Також там задекларовано право на повагу і недоторканність «гідності та честі» людини. Приниження «честі та гідності» людини визнано моральною шкодою. Що таке гідність?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Май гідність у серці, свободу – в душі,А волю нащадкам своїм збережи!

Номер слайду 33

Революція Совісті має звершитися в кожному з нас – лише тоді українці по-справжньому стануть вільними…

pptx
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку