Презентація до Дня прав людини

Про матеріал
Презентація до Дня прав людини - міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини у 1948 році
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародний день прав людини

Номер слайду 2

Права людини  – загальні права та свободи всіх людей незалежно від суспільного ладу, політичного режиму, форм державного устрою і  правління, міжнародного статусу країни, громадянином якої є людина.

Номер слайду 3

Принципи Права людини не можна ні у кого відняти4 Права людини гарантовані на міжнародному рівні1 Захищені законом та орієнтовані на людську гідність2 Права людини захищають як і окрему особистість, так і цілі групи людей3 Права людини рівні, взаємозалежні та універсальні5

Номер слайду 4

ПОКОЛІННЯ ПРАВ

Номер слайду 5

Європейські держави зробили значний внесок в розробку найважливішої декларації ХХ століття по правам людини – Загальна декларація прав людини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року.

Номер слайду 6

Загальна декларація прав людини. Перший проект Декларації було запропоновано у вересні 1948 року, до того ж у підготовці остаточного проекту брало участь більше 50 держав-членів. Елеонора Рузвельт і Загальна декларація прав людини. Декларація складається з 30 статей, що лягли в основу наступних міжнародних договорів, регіональних документів із прав людини, національних конституцій тощо.

Номер слайду 7

Україна ратифікувала ці акти 1973 р. Понад сто країн світу також ратифікували ці акти. Тим самим вони зобов'язалися привести своє національне законодавство у відповідність до прописаних у пактах вимог. Міжнародно-правові акти отримали верховенство над внутрішнім законодавством. А це надало можливість громадянину, чиї політичні чи громадянські права порушені, звернутися за захистом безпосередньо до Комітету з прав людини при ООН, якщо він вичерпав можливості захисту, надані національним законодавством. Якщо ж певне право людини не отримало конституційного закріплення з боку держави, воно визнається таким на основі міжнародних актів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
3.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кукіна Анастасія Юріївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вдовиченко Тетяна Василівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 жовтня 2021
Переглядів
7101
Оцінка розробки
4.3 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку