Презентація до Дня Європи "Країни Європейського союзу. Греція"

Про матеріал

Презентація для ознайомлення дітей з країнами Європейського союзу до Дня Європи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стародавня. Греція

Номер слайду 2

Богиня Гера

Номер слайду 3

Гіппократ

Номер слайду 4

Художня гімнастика

Номер слайду 5

Геродот

Номер слайду 6

Гомер

Номер слайду 7

Леонід і 300 спартанців

Номер слайду 8

Солон

Номер слайду 9

СУЧАСНА ГРЕЦІЯ

Номер слайду 10

Греція розташована у південній частині Балканського півострова і на прилеглих до нього й до узбережжя Малої Азії островах. На фоні зоображено прапор Греції

Номер слайду 11

Омивається: Середземним, Іонічні та Егейським морями. До складу Греції входить близько тисячі островів, на які припадає майже 20% всієї країни. Територія Греції розділена на три частини.

Номер слайду 12

карта

Номер слайду 13

Офіційна назва: Республіка Греція. Столиця: Афіни. Державний устрій: Парламентська республіка. Межує з Албанією, країнами колишньої Югославії, Болгарією та Туреччиною. 

Номер слайду 14

Найвища гора Греції - Олімп (2917 м). Над Коринфским затокою височіє гора Парнас (2457 м). Обидві вершини входять в систему Пінд.

Номер слайду 15

Святе місце для православних паломників. Чоловіча чернеча республіка, тут проживає 1400 ченців в 20 православних монастирях. Тут не можна купатися і загоряти, знімати на відео і вхід на цю святу гору строго контролюється. Гора АФОНВизначні пам'ятки Греції

Номер слайду 16

Парфенон на вершині Акрополя. Парфенон називають не інакше, як Житло Діви. Храм побудований в 447 р до н.е. в честь богині Афіни Парфенос. Навіть його руїни вражають уяву туристів.

Номер слайду 17

давня Спарта. Лакедемон, саме так називають найчастіше Спарту- є ще однією визначною пам'яткою півострова Пелопоннес. Туристи із захопленням відвідують Храм Афіни Халкіойкос, Ротонду і Театр, який зберігся з часів стародавніх спартанців.

Номер слайду 18

Населення країни складає близько 11 млн осіб. У найбільших містах: Салоніки (378 тис.ос.), Пелопоннес (155 тис.ос.),Пірей (170 тис.ос.), Іракліон (117 тис.ос.), Лариса (113 тис.ос.). Етнічні групи: греки - 98%, турки - 1%,албанці, вірмени, валахи. Середня тривалість життя: 75 років - чоловіки, 80 років - жінки.

Номер слайду 19

Релігія: грецька православна церква 98%, католики, протестанти, іудеї, мусульмани. Релігія

Номер слайду 20

2016 Грецький національний танець сіртакі

Номер слайду 21

До зустрічі2016

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку