Презентація до до уроку з історії України у 8 класі на тему: “Архітектура й містобудування ХУІ ст. ” ( заочна мандрівка)

Про матеріал
Презентація до до уроку з історії України у 8 класі на тему: “Архітектура й містобудування ХУІ ст. ” ( заочна мандрівка)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Львівська площа Ринок - рідкісне явище в містобудуванні. У 1975 році вона стала частиною історико-архітектурного заповідника, покликаного берегти архітектурну спадщину давнього Львова.

Номер слайду 3

Будинок Корнякта зведений у 1580 році архітектором-італійцем Петром Барбоном. Це єдина споруда в тогочасній забудові міста, зведена на двох будівельних ділянках, що дало змогу розпланувати внутрішній двір з відкритими аркадами-лоджіями.

Номер слайду 4

65-метрова вежа Корнякта споруджувалася впродовж 1572-1578 рр. Спочатку вежа- дзвіниця була трьох’ярусною. Після пожежі 1672 року у середині 90-х років 17 ст. її відбудували, звівши четвертий поверх.

Номер слайду 5

Це - найдосконаліший зразок архітектури Львова. Споруджена у 1588-1589 рр. Фасад був викладений “брильянтовим” рустом білого кольору, який з часом почорнів від сажі і пилу. Так кам’яниця отримала свою назву.

Номер слайду 6

ppt
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку