Презентація " Козацька Україна наприкінці 50-х років 17 - на поч. 18 ст."

Про матеріал

Презентація " Козацька Україна наприкінці 50-х років 17 - на поч. 18 ст.", допоможе перевірити та узагальнити знання з теми в умовах дистанційного навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Узагальнення з теми : «Українські землі наприкінці XVII ст. – у першій половині XVIІI ст.»

Номер слайду 3

Тести (по 0,5 б.): 1. Повстання проти польсько-шляхетського панування на Правобережній Україні: а) Самійло Іванович (Самусь); б) А. Абазин; в) З. Іскра; г) С. Палій. 2. Перший кримський похід відбувся: а) 1786 р.; б) 1689р.; в) 1687 р.; г) 1699 р. 3. Знищенням Батурина та розправою з його жителями керував: а) В. Голіцин; б) О. Меншиков; в) Ф. Головнін; г) С. Вельямінов. 4. У 1710 р. в Бендерах гетьманом був обраний: а) Д. Апостол; б) І. Скоропадський; в) П. Полуботок; г) П. Орлик. 5. Договір між І. Мазепою та московським урядом був підписаний: а) у Москві; б) у Коломаці; в) у Батурині; г) у Глухові. 6. Другий кримський похід відбувся: а) 1686 р.; б) 1689 р.; в) 1687 р.; г) 1699 р. І рівень

Номер слайду 4

ІІ рівень 4 .Яка архітектурна пам’ятка зображена на ілюстрації: 1 Георгіївська церква Видубицького монастиря 2 Іллінська церква у Суботові 3 Покровський собор у Харкові

Номер слайду 5

5. Установіть хронологічну послідовність перебування при владі гетьманів Української держави: а) П. Дорошенко ; б) Ю. Хмельницький; в) І. Виговський; г) П. Тетеря 6. Установіть хронологічну послідовність подій: а) Зруйнування Чортомлицької Січі; б) Конституція П. Орлика; в) Укладення Слободищенського трактату г) Повстання під проводом С. Палія

Номер слайду 6

ІІІ рівень 7. Установіть відповідність між іменем історичного діяча та його стислою характеристикою. 1. Д. Многогрішний 2. Ф. Прокопович 3. I. Руткович 4. I. Мазепа А) Гетьман Лівобережної України, який започаткував ін¬ститут «бунчукових товаришів», сприяв становленню старшинського землеволодіння Б ) Гетьман Лівобережної України, обраний за підтримки Москви після загибелі І. Брюховецького

Номер слайду 7

В) Український богослов, письменник, поет, математик, філософ, ректор Києво-Могилянської академії Г) Галицький майстер, який уславився створенням іко¬ностасів, які він збагачував образами сучасного життя Д Видатний проповідник та релігійний діяч, поет, філо¬соф, автор збірок проповідей «Меч духовний» та «Тру¬би словес проповідних»

Номер слайду 8

8. Укажіть історичні події, які належать до періоду Північної війни: а) битва на Переволочній; б) усунення гетьмана Самойловича з посади; в) облога Перекопа; г) зруйнування Батурина; д) Полтавська битва; з) підпал степу, що призвів до порушення постачання російської армії.

Номер слайду 9

9. Дайте визначення поняття: Руїна -це Займанщина -це

Номер слайду 10

10. Установіть відповідність між іменем історичного діяча за стислою характеристикою його діяльності: С. Палій А) чернігівський полковник, який не підтримав І. Мазепу. В. Кочубей Б) перший гетьман в еміграції П. Орлик В) кошовий отаман запорожці. Який узяв бік І. Мазепи. К. Гордієнко Г) генеральний суддя, один з авторів доносу на Івана Мазепу Д) фастівський полковник, який очолив антипольське повстання на Правобережній Україні.

Номер слайду 11

ІV рівень ( на вибір) 11. Дайте розгорнуту відповідь на запитання, скориставшись планом. Яку роль відіграв П. Орлик в історії України? 1)Укажіть, за яких історичних обставин П. Орлик став гетьманом. 2)Назвіть події, якими відзначилося його гетьманство. 3) Висловіть власне вбавлення до П. Орлика та результатів його діяльності.

Номер слайду 12

11. Дайте розгорнуту відповідь на запитання, скориставшись планом. Яку роль відіграв І. Мазепа в історії України? 1) Укажіть, за яких історичних обставин І. Мазепа став гетьманом. 2) Назвіть події, якими відзначилося його гетьманство. 3) Вис ловіть власне ставлення до І. Мазепи та результатів його діяльності.

Номер слайду 13

ppt
Додано
27 березня 2022
Переглядів
2133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку