Презентація до години спілкування « Дорожня азбука»

Про матеріал
Продовжувати ознайомлення учнів з дорожніми знаками та їхніми групами, місцем встановлення. Розвивати увагу, спостережливість, уміння орієнтуватися на вулицях міста за допомогою дорожніх знаків, мову, логічне мислення, пам'ять. Виховувати о6ережність, культуру поведінки на вулицях міста та на околицях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Усім відомо, якою небезпечною для дітей є дорога з інтенсивним рухом транспорту . Як показує практика,абсолютна більшість ДТП спровокованих неповнолітніми, відбувається за однією схемою.Несподіванно з-за перешкоди, чи з-за транспорту, що стоїть, або перед транспортним засобом, який наближається,вибігає малолітній громадянин, а водій не встигає загальмувати.

Номер слайду 3

Кожен з нас подорожує вулицями рідного міста, чи то йде до школи, чи на прогулянку, чи їде до своїх друзів. І… ” щоб не трапилось з вами ніякої біди – будьте обережні на дорогах завжди!”

Номер слайду 4

Коли до школи поспішаєш І часу зовсім не маєш, Не біжи, а зупинись, Шлях уважно роздивись

Номер слайду 5

Тут на шляху завжди чергує Умілий, спритний постовий Всіма відразу він керує, Хто перед ним на мостовій. Регулювальник – відповідальна, серйозна, турботлива людина. У руках у нього смугаста паличка. Як вона називається? ( Жезл)

Номер слайду 6

Ніхто в світі так не може: Одним лиш помахом руки Як зупинити перехожих, Так й пропустить легковики. Змахне регулювальник нею вгору, поведе вбік, опустить донизу. Так він регулює рух,указує кому стояти,а кому – їхати. Регулювальник веде важливу розмову одразу з усіма водіями машин та пішоходами.

Номер слайду 7

На дорозі небезпечно. Тож обачним буть доречно. Щоб не трапилося всяке, Шанувати треба знаки. У будь – якому населеному пункті, рух на дорогах і вулицях регулюється за допомогою: світлофорів, регулювальників, дорожніх знаків,дорожньої розмітки.

Номер слайду 8

Слухай, друже, знак дорожній, Ставиться не так собі. Як подружиться з ним кожний, Допоможе він тобі. Дорожні знаки підкажуть водіям та пішоходам, як себе поводити.

Номер слайду 9

Щоб перетнути вулицю, На розі зупиніться. І перш за все уважно На світлофор дивіться.

Номер слайду 10

На переході біля світлофору Правил дотримуйся дуже суворо: Спочатку ліворуч ти подивись Немає машин? – То йди, не барись! Далі йти теж маєш право, Як машин немає справа!

Номер слайду 11

Щоб не трапилось біди, Пам`ятай, мій друже, Що забави на дорозі Небезпечні дуже.

Номер слайду 12

Є майданчик біля дому – Грайте у м`яча на ньому. Тут спокійно, безперечно, Розважається малеча.

Номер слайду 13

Що за коник полосатий На дорозі коло хати? “ Зебра” ,кажуть, уляглась- Звідкіля вона взялась? “ Зебра” в нас на переході- Та чи є така в природі?

Номер слайду 14

Які дорожні знаки ви знаєте? Стоять вони всі при дорозі, Допомогти людині в змозі, Усюди – близько і далеко, Надійні сторожі безпеки.

Номер слайду 15

Одні із них нам сповіщають, А інші – щось забороняють, Попереджають нас завжди, Аби не трапилось біди.

Номер слайду 16

Вартують на узбіччях тихо. Оберігають нас від лиха. Ти тільки будь уважним дуже, Їх слухайся, шановний друже. Це знає кожен,знає всякий – Слід поважать дорожні знаки.

Номер слайду 17

Источники:

ppt
Додано
19 вересня 2020
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку