Презентація "Мовний етикет"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про форми вітань і рукостикань у різних країнах світу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мовний етикет Як тиснуть руки у країнах світу?

Номер слайду 2

Рукостискання в різних країнах має свої особливості. У Німеччині один твердий потиск. Англійці використовують рукостискання нечасто. Так, у США воно тверде, два-три потиски. У Франції та Бельгії легке, швидке потискання.

Номер слайду 3

В Японії потиск рук на знак вітання використовується переважно у спілкуванні з європейцями й американцями, а жінки його уникають. В мусульманських країнах рукостискання між чоловіком і жінкою не припускається, бо релігія забороняє контакт «шкіра до шкіри» між особами різної статі, якщо це не близькі родичі.

Номер слайду 4

Молоді люди перші вітають старших, чоловіки – жінок, нижчі за посадою – вищих.

Номер слайду 5

Особа, яка увійшла до кімнати, підходить до гурту й вітає присутніх перша незалежно від статі. І, звичайно, той, хто залишає приміщення, прощається так само перший. На прийомах передусім вітають господаря та господиню. Оптимальна відстань для вітання – близько трьох метрів.

Номер слайду 6

У минулому вважалося, що простягнута для вітання рука демонструє відсутність зброї і дружні наміри. Рукостискання – одна з найпоширеніших форм вітань. Це елемент європейської культури спілкування, який поширився на весь світ.

Номер слайду 7

У наш час потиск руки – знак поваги до партнера й коректна форма вітання колег, клієнтів, дипломатів, високих осіб, навіть королеви, якщо вона виявить бажання подати руку для вітання. В Європі руку потискають під час знайомства, прощання, вітання.

Номер слайду 8

Лукреція Борджіа Є й інші версії появи такого правила. Наприклад, у часи захоплення верховою їздою рукавички, які вбирали запахи коня, перед рукостисканням знімали. Є правило знімати рукавички перед рукостисканням. Вважають, що воно з'явилося в Італії за часів династії Борджіа, коли з допомогою рукавичок, оброблених отруйними речовинами, позбавлялися небажаних людей.

Номер слайду 9

Нині, потискуючи руки, рукавичок не знімають, якщо вони – доповнення до вбрання. Жінка може не знімати рукавичку й на вулиці. Сучасний етикет допускає, що на вулиці й чоловік може лишитися в рукавичках. Однак якщо один чоловік зняв рукавичку для вітання, то це треба зробити й іншому.

Номер слайду 10

Рукостискання завершують слова вітання. Подають праву руку. Простягаючи її, треба подивитися людині у вічі й усміхнутися.

ppt
Додано
8 жовтня 2020
Переглядів
3694
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку