Презентація до гри "Вода, скрізь вода" для 7 класів

Про матеріал

Гра розрахована на учнів 7-х класів, які знають про хімічні та фізичні властивості води, вивчають географію та постійно розширюють свій кругозір. Усіх учасників можна поділити на команди і роздати кожній команді папірці певних кольрів (для відповідей). Команди записують свої відповіді і віддають ведучому, після чого на екрані з'являється парвильна відповідь. Команди, які написали правильні відповіді, отримують по одному балу. Або можна провести гру у вигляді брейн-рингу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

гра «Вода, СКРІЗЬ вода»для 7 класів. Долженко Н. О.

Номер слайду 2

Про що ця загадка? Чому так описано це явище?Я і хмара, і туман, І струмок і океан, Я літаю і біжу, Іноді, як скло, лежу.

Номер слайду 3

мінералізація (вміст мінеральних речовин) в такій воді вкрай низька. У природі практично не існує, виготовляється штучно. Широко застосовується в хімії, медицині (фармакології), техніці. Як називається така вода?

Номер слайду 4

дистильована

Номер слайду 5

Мінералізація такої води менше 1 о / оо (проміле - 1/1000 = 0,001). Тобто містить менше 1 г солей в 1 л. Як називається така вода?

Номер слайду 6

Прісна

Номер слайду 7

мінералізація такої води> 1 о / оо. Залежно від вмісту солей її поділяють на ряд видів. Як називається така вода?

Номер слайду 8

Солона

Номер слайду 9

Як називається найглибше озеро в світі? Воно ж вважається найбільшим природним резервуаром прісної води.

Номер слайду 10

байкал - найглибше озеро в світі. Його середня глибина близько 730 метрів. Найбільша відома глибина Байкалу - 1637 метрів. Вчені вважають, що вік Байкалу складає 20-25 мільйонів років. Але свої нинішні обриси Байкал придбав, очевидно, кілька мільйонів років тому в результаті змін сейсмічного характеру.

Номер слайду 11

друга за довжиною і площею басейну річка Європи, яка протікає в УКраїні?

Номер слайду 12

Дуна́й (антична назва — Істр) — друга за довжиною і площею басейну річка Європи (після Волги). Довжина — 2960 км. Річка бере початок на території Німеччини, в горах Шварцвальда. Далі протікає через столиці Центральної та Східної Європи — Відень, Братиславу, Будапешт і Белград, і впадає в Чорне море через дельту Дунаю в Румунії та Україні.

Номер слайду 13

 яке найбільше природне озеро в Україні?

Номер слайду 14

Ялпу́г, або Ялпух — озеро лиманного типу, найбільше природне озеро в Україні. Розміщене у Болградському, Ізмаїльському і Ренійському районах Одеської області. На північному березі Ялпуга, біля гирла річки Ялпуг, лежить місто Болград. Озеро Ялпуг сполучається з Дунаєм через озеро Кугурлуй. Підземні джерела озера розташовані в селі Ялпуг у Молдові.

Номер слайду 15

Тендітна і легка вона: Красуня біла, чарівна.Її зробили із води. Для нас зимові холоди. Що це?

Номер слайду 16

бурулька

Номер слайду 17

Сивий кінь на весь світ заліг. Що це?

Номер слайду 18

туман

Номер слайду 19

Не вода, не суша, –На човні не проплавеші ногами не підеш. Що це?

Номер слайду 20

болото

Номер слайду 21

Кругом вода,А з питвом біда. Хто знає,Де це буває?

Номер слайду 22

МОРЕ

Номер слайду 23

- Більша частина населення земної кулі ніколи не бачили його наживо; - він всього лише на 5% складається з води; -його кристали можуть бути в формі пластинок, зіркоподібні, стовпців простих, стовпців з наконечником, голок, просторових дендритів і навіть неправильної форми.про що ці факти?

Номер слайду 24

пр. О сніг

Номер слайду 25

- він не має запаху;- майже кожний сто мільйонний житель Землі страждає від алергії на нього;-  В 1721 році в центральній частині Росії він ішов безперестанно з травня по листопад.про що мова?

Номер слайду 26

пр. О дощ

Номер слайду 27

- щороку через нього страждає приблизно 1% рослинності по всьому світу. Щороку він завдає істотної шкоди економіці різних країн, сумарна цифра наближається до 1 мільярду доларів;- В ньому можуть міститися бактерії, пилок рослин, комахи, жаби і дрібна риба; - У нього може бути найрізноманітніша конфігурація - кулі, конуси, еліпси, яблука та інше, а також неправильна форма;  про що йде мова?

Номер слайду 28

пр. О град

Номер слайду 29

- Він є різновидом атмосферних опадів і складається з видимої маси мікроскопічних крапель води (або крижаних кристалів), що висять в атмосфері недалеко від поверхні землі; - це хмара у поверхні землі.що це?

Номер слайду 30

Туман

Номер слайду 31

Пригадайте народну мудрість. Назвіть прислів'я, приказки, прикмети, в яких згадується вода в будь-яких станах.

Номер слайду 32

*Під лежачий камінь і вода не тече. *Йому, як з гуски вода. *Схожі, як дві краплі води. *Вода м’яка, а камінь пробиває.*Без води і не туди і не сюди.*Від великої води надійся шкоди.*Вода греблю рве.

Номер слайду 33

*В решеті води не наносиш. *Вода все сполоще, крім лихого слова. *Вода в одного бере, а другому дає.*Не все переймай, що по воді пливе. *Глибока вода не каламутиться. *Глибока вода тихо пливе. *З брудної води ще ніхто чистим не вийшов.

Номер слайду 34

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку