Презентація до інформаційно – дослідницького проекту « Очі – віконця у світ». Група « Фотокореспонденти»

Про матеріал
Формувати у детей уявлення про цінність здоров´я и необхідність бережного ставлення до нього; развивати важливіші комунікативні навички, які сприяють успешній соціальній адаптації; допомогти зробити свідомий вибір здорового способу життя.Формувати медіаграмотність, розвивати дослідницькі навички, увагу та спостережливість; виховувати бережливе ставлення до свого організму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Шукала відповіді на запитання: -Чому очі називають віконцями у світ? - Навіщо людині потрібні очі?

Номер слайду 3

Уважно придивіться до сузір`я Великої Ведмедиці. Якщо біля середньої зірки, в ручці ковша ви виразно побачите маленьку зірочку, значить ваше око володіє оптимальною гостротою. Такий спосіб перевірки зору був прийнятий у стародавніх арабів.

Номер слайду 4

Око китів важить близько 1 кг. Китоподібні не бачать предмети попереду свого носа.

Номер слайду 5

Очі риб чудово пристосовані до розрізнення навколишнього світу під водою. Кішки відмінно орієнтуються в темряві, а орел бачить крихітне мишенятко з кілометрової висоти.

Номер слайду 6

Навіть ті, кого вважають найближчими генетичними родичами людини – мавпи – бачать утричі краще, ніж людина. І не тільки вони. Сокіл, наприклад,може розгледіти здобич величиною 10 см на відстані 1,5 км,а баклан – білохвіст бачить жертву з висоти 2 км. Баклан належить до малочислених пернатих, які можуть рухати очима. Ця здатність забезпечує птахам успішне прлюваня.

Номер слайду 7

Хамелеони й морські коники вміють дивитися відразу в двох напрямках. Це відбувається тому,що їхні очі рухаються незалежно одне від одного. Найбільший панорамний зір має птах вальдшнеп, у якого він практично круговий.

Номер слайду 8

Собака не розрізняє кольори. Сліпа людина, довіряючи своє життя собаці – поводирю,безстрашно йде за ним. Ці тварини орієнтуються на зміну яскравості очок світлофора, та на дії людей, які їх оточують.

Номер слайду 9

Утім, і нам є чим пишатися! Нехай ми зовсім не бачимо ультрафіолетових променів, погано орієнтуємося вночі,але світ для нас і без цього прекрасний. Око людини містить 123 мільйони паличок, які відповідають за чорно – білий зір, і сім мільйонів колбочок ( завдяки їм ми наділені здатністю розпізнавати кольори). Наше око сприймає близько п`яти мільйонів колірних відтінків. Тут уже жодна тварина не зрівняється з нами.

Номер слайду 10

ppt
Додано
6 липня 2020
Переглядів
900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку