Презентація до інтегрованого заняття з групи продовженого дня на тему: “А вже весна, а вже красна” (із використанням методу Едварда де Боно “Шість Капелюхів Мислення”)

Про матеріал
Едвард де Боно - відомий британський психолог, письменник, фахівець у сфері навчання й розвитку нестандартного мислення, автор 78 книжок, присвячених мисленню, і безлічі розробок. Найбільш відома - розробка "Шість Капелюхів Мислення" Психолог назвав капелюхами невидимі переконання. судження і думки, тому пропонує приміряти кожен із шести капелюхів. Шість метафоричних капелюхів різних кольорів являють собою кожен з основних типів мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до інтегрованого заняття з групи продовженого дня на тему:“А вже весна, а вже красна” (із використанням методу Едварда де Боно “Шість Капелюхів Мислення”)Підготувала вчитель початкових класів та англійської мови Лютинської гімназії Дубровицької міської ради. Савич Людмила Володимирівна

Номер слайду 2

Мета уроку. Розширити знання про найхарактерніші ознаки весни. Виробити навички групової взаємодії.

Номер слайду 3

Форма проведення - інтегроване заняття. Приладдя: мультимедійна дошка, різнокольорові капелюхи

Номер слайду 4

Хід заняття. Підготовчий етап. Усміхнімося одне одному і починаймо працювати, адже в нашому класі всі працьовиті, розумні, старанні, допитливі!

Номер слайду 5

А зараз я запрошую вас на зелену галявину. Сідайте на килимок по колу одне за одним і на спині товариша “малюйте” весняні слова, які я називатиму. Я малюю весняне сонечко. Я малюю зелену травичку. Я малюю дзвінкий струмочок. Я малюю блакитну квіточку. Я малюю рясний дощ. Я малюю тендітний підсніжник. Я малюю небо.

Номер слайду 6

Основний етап. Повторення вивченого на уроціСкринька (звучить музика)Чи знаєте ви, що це? Так, це - скринька. Чуєте, яка чарівна музика живе в ній? А як ви розумієте слово “скринька”? (Ящик із кришкою і замочком, у якому зберігаються речі, різні скарби.)У кожного з нас є особиста скринька. Це знання, які ми отримуємо при навчанні і зберігаємо все своє життя. Ваші скриньки обов’язково поповняться новими знаннями. Ми разом знайдемо їх!

Номер слайду 7

2) Інтелектуальна розминка. Відгадай ребус.

Номер слайду 8

Психологічне налаштування

Номер слайду 9

Чи здогадались ви, про що розповідають нам кадри з відеоролика? Так, до нас повертається весна. За що ви любите весну? А зараз ми створимо карту знань “Весна”

Номер слайду 10

З приходом весни прокидається все навкруги: рослини, тварини, річки, гори. Промінчики сонця торкаются наших облич і наших сердець. У вас на партах маленькі сонечка. Але вони ще не зовсім прокинулись від зимового сну. Спробуйти допомогти своєму сонечку засяяти по-весняному радісно та яскраво. За кожну вдалу відповідь, активну роботу ви домалюєте промінчик - бал.

Номер слайду 11

А зараз - фізкультхвилинка!Лапки в боки, вгору вушка - Скачуть білочки-подружки. Раз, два, три, чотири, п’ять,По гілках вони летять. Кожен ранок на галявіСпритно роблять вільні вправи. Раз, два, три, чотири, п’ять!Люблять білочки стрибать.

Номер слайду 12

Інноваційний метод “Шість капелюхів Мислення” Де Боно. Працюємо в групах. Білий капелюх - інформація. Жовтий капелюх - оптимізм. Чорний капелюх - проблеми. Червоний капелюх - емоції. Зелений капелюх - творчість. Синій капелюх - підсумок. Перед нами гора Мислення. Об’єднайтеся, будь ласка, у шість груп, оберіть колір і отримайте завдання.

Номер слайду 13

Білий капелюх. Прочитати речення. Весна - цешляхякийпроходитьприродавідзимидоліта. Назвати весняні місяці.

Номер слайду 14

Жовтий капелюх. Робота з прислів’ями. З’єднай і поясни. Весна настає, а травень - з травою. Весняний день сонця додає. Квітень - з водою, рік годує.

Номер слайду 15

Чорний капелюх. Словникова робота. Поясніть значення слова повінь. Якої шкоди завдає повінь?

Номер слайду 16

Червоний капелюх. Дібрати рими та завершити вірш. Надійшла весна весела,Звеселила міста й …. . Пташки до нас прилетіли, Співом землю … .

Номер слайду 17

Зелений капелюх (за методикою В. Едігея) Весняний вітерець пожартував і літери перемішав. Спробуйте зібрати їх і ми дізнаємось, які пташки повернулись до рідного краю.ки. Шпа стівкила вліражу воронкижай

Номер слайду 18

Підсумковий етап. Підбиваємо підсумки. Якою ж з’явилась сьогодні весна? Побудуємо сенкан разом із Синім Капелюхом: Весна. Красива, тепла. Настає, дивує, радуєУже надійшла весна весела. Радість.

Номер слайду 19

Подивіться на свої сонечка. Чи подобаються вони вам, чи всі прокинулись від зимового сну? (Діти підсумовують особисті досягнення.)Додайте свої маленькі сонечка до нашого великого(на дошці).

Номер слайду 20

Я хочу додати до нашої карти знань своє слово - “радість”. Для мене радість - і тепла весна, і спілкування з вами, бо ви, наче сонячні промінчики, тішите мене своїми знаннями знаннями і вміннями. Дякую вам за співпрацю!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
8 січня
Переглядів
132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку