Презентація до класної години "День компліменту"

Про матеріал
День компліменту —щорічне свято, що відзначається по всьому світу 1 березня. Цей день — чудовий привід сказати своїм близьким, друзям або колегам, наскільки ви пишаєтеся ними, захоплюєтеся їхніми хобі або навичками. Вам не потрібно створювати щось грандіозне, досить просто похвалити людину за виконану роботу або помітити позитивні зміни в ній. Ця презентація допоможе створити челендж компліменів у дистанційному форматі. Можете використовувати як основу або готовий матеріал,залучіть учнів до створення спільної презентації та поділіться позитивними емоціями, не дивлячись на відстань та невзгоди. Підходить для будь якого віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День компліменту. Підготували:учні КЗ “ЗОСЛ”ЗОР

Номер слайду 2

Чим цікавий цей день?День компліменту —щорічне свято, що відзначається по всьому світу 1 березня. Цей день — чудовий привід сказати своїм близьким, друзям або колегам, наскільки ви пишаєтеся ними, захоплюєтеся їхніми хобі або навичками. Вам не потрібно створювати щось грандіозне, досить просто похвалити людину за виконану роботу або помітити позитивні зміни в ній.

Номер слайду 3

Що таке компліменти і милощі?Словник синонімів Караванського → Комплімент (кому) похвальба, похвала, лестощі; (понад міру) панегірик;Словник чужослів Павла Штепи → комплімент – прихвалка, вихвалка;"Словники України" online (lcorp.ulif.org.ua/dictua/) → комплімент — похвала (добрий, похвальний відгук про когось, щось), похваляння, схвалення, хвальба розм., похвальба розм.; дифірамби, панегірик, мадригал (перев. книжн., підсил. - захоплена похвала, часто віршована). Це все не те, хочеться знайти слово для позначення приємних, люб'язних слів, що ми їх говоримо коханим. Тому наступним моїм місцем пошуку стали допогромні словники, і ось, нарешті, у "Словарі росийсько-українському" (1893–1898рр. М. Уманець, А. Спілка.) ми знаходимо таку статтю: Комплиме́нтъ, частїше мн. комплиме́нты = ми́лощі. — Почав їй говорити всякі милощі. А ось іще — у "Російсько-українському словнику сталих виразів" (І. О. Вирган, М. М. Пилинська) знаходимо статтю до слова "любезность": Говорить любезности кому – говорити милі речі (ми́лощі) кому; бути солодким на мову з ким; (фам.) мастити медом кого; (іноді образн.) озиватись на солодкім меду до кого. Отже, шановна спільното, відтепер можете сміливо говорити своїм коханим чоловікам та дружинам ніжні милощі, а компліменти залиште для офіційного спілкування.

Номер слайду 4

Компліменти учням(Які вони хочуть почути від вчителів,батьків)

Номер слайду 5

Компліменти батькам(Які вони хочуть почути від дітей)

Номер слайду 6

Компліменти вчителям(Які вони хочуть почути від учнів)

Номер слайду 7

Компліменти друзям(Які вони хочуть почути один від одного)

Номер слайду 8

Висновки

pptx
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
3883
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку