Презентація до курсу "Фінансова грамотність" "Заощадження та їх джерела"

Про матеріал
Як можна заощадити? Здається просте питання, проте заощаджуванню треба вчитися і розуміти, які наслідки можуть бути при вірному використанні своїх грошових ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заощадження та їх джерела

Номер слайду 2

Пригадаємо!Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Що таке фінансові цілі?Фінансові цілі – це цілі, досягнення яких вимагає витрат грошей

Номер слайду 3

Пригадаємо!Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Які фінансові цілі можна досягнути легко?Досягнення яких фінансових цілей вимагає значно більшої кількості часу і витрат?

Номер слайду 4

Довгострокових фінансових цілей можна досягти за допомогою заощаджень й інвестицій

Номер слайду 5

Заощадження. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Заощадження – це відкладання грошей зараз, щоб використати їх у майбутньому. Заощаджувати можна з різною метою!

Номер слайду 6

Мета заощадження

Номер слайду 7

Чи знали ви? Заощадження ще називають “відстроченим задоволенням”

Номер слайду 8

Чи знали ви? Заощадження пов’язані з добробутом, причому не лише фінансовим, а й психологічним

Номер слайду 9

Питання для обговорення. Що, на вашу думку, краще: витрачати одразу отримані гроші чи зберігати їх і витратити пізніше?

Номер слайду 10

Основні способи отримання грошей1 Отримати від інших людей2 Продати власні речі, які вам не надто потрібні3 Заробити. Чим більші у вас трудові надходження, тим більше грошей можна заощаджувати. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Зменшити власні витрати на речі чи послуги41

Номер слайду 11

Практичні поради, які допоможуть вам менше витрачати. Порівнюйте ціни на різні товари та на один і той самий товар у різних магазинах. Це можна зробити як фізично (відвідавши магазин), так і онлайн (за допомогою веб-сайтів, де є можливість порівняння цін у різних магазинах)

Номер слайду 12

Практичні поради, які допоможуть вам менше витрачати. Використовуйте купони на знижку чи дисконтні картки. Використовуйте послуги кешбеку. Перевірте, чи є дешевші альтернативи вашим витратам

Номер слайду 13

Чи знали ви?Якщо ви щодня купуєте якусь дрібничку (солодощі, напої тощо) за 10 грн., то відмовившись від цього, ви можете зберегти 3 650 грн за рік або 18 250 грн за п’ять років. Це показує, на скільки відмова від дрібних, але регулярних, витрат допомагає зберегти суттєві суми грошей. У народі кажуть: “Копійка гривню береже!”

Номер слайду 14

Джерелоhttps://drive.google.com/file/d/1s. X0_y. XLchh. Q_pj_QLyakgbp. Gqo5 Sdf0 K/view

pptx
Додано
15 жовтня 2021
Переглядів
4782
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку