"Презентація до майстер – класу "Роль нестандартних уроків в період навчання грамоти

Про матеріал

Швидкий розвиток науки, зростання обсягів нової інформації потребують від школи підготовки активних, самостійних людей з розвиненими творчими здібностями. Важливу роль у цьому відіграє реалізація принципу креативності, що передбачає орієнтацію на творення мислячої, духовно багатої, творчої особистості, здатної успішно вирішувати актуальні проблеми сьогодення. Тому наша школа зараз переживає складний етап реформування. Оновлення змісту мовної освіти потребує розробки нових інноваційних методик, спрямованих на формування творчої мовної особистості, адаптованої до конкретних соціальних умов.

Велике значення у вирішенні цієї проблеми полягає у вихованні у дітей інтересу до навчання і насамперед це виховання відбувається у 1 класі.

Одним із можливих варіантів розв'язання проблеми може стати застосування нестандартних форм проведення уроків навчання грамоти.

Проблемами нестандартного уроку завжди займалися багато дидактів та методистів. Тому існує кілька поглядів на нестандартний урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер – клас. Роль нестандартних уроків в період навчання грамоти Підготувала: Вчитель вищої категоріїТохтамиш Т. М.

Номер слайду 2

Суть нестандартного уроку полягає в такому структуруванні змісту і форм, яке б викликало насамперед інтерес учнів і сприяло їхньому оптимальному розвитку й вихованню.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Уроки-змагання:урок - брейнг-ринг, урок-вікторина, урок-КВД - конкурс винахідливих та допитливих, урок-КВК - конкурс веселих та кмітливих, урок-конкурс, урок - мозкова атака, урок-турнір

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Уроки-дослідження:урок-знайомство, урок - панорама ідей, урок-пошук, урок "Слідство ведуть знатоки", урок "Що? Де? Коли?"

Номер слайду 7

Урок-дослідження «Пасіка»

Номер слайду 8

Уроки-звіти: урок-аукціон, урок-інтерв’ю, урок-концерт, урок - огляд знань, урок-презентація, урок-ярмарок

Номер слайду 9

Урок – презентація проекту«Народна скарбничка»

Номер слайду 10

Уроки-сюжетні замальовки: урок-віночок, урок-вечорниці, урок-драматизація, урок-казка, урок-сміхопанорама, урок-ранок, урок-спектакль, урок-фестиваль, урок - усний журнал

Номер слайду 11

Урок-казка. Колобок

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Поради:1. Нестандартні уроки слід використовувати як підсумкові.2. Часті звернення до подібних форм организації учбового процесу недоцільні.3. Нетрадиційному уроку повинна передувати кропітка підготовка.4. Необхідно враховувати особливості свого характеру і темпераменту, рівень подготовленості та специфічні особливості класу в цілому і окремих учнів.5. Керуватися принципом «З дітьми и для дітей».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Липеса Наталія Анатоліївна
    Цікава презентація. Просто і все ясно. Мені подобається
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 лютого 2018
Переглядів
1952
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку