Презентація до онлайн-уроку з корекції розвитку з учнями інклюзивної форми навчання 2-3 класу «Чарівний еліксир щастя»

Про матеріал

Презентація до онлайн-уроку з корекції розвитку з учнем інклюзивної форми навчання 2-3 класу «Чарівний еліксир щастя»

Презентація складається з 20 слайдів із певними завданнями для учня. Презентація розроблена на білому фоні задля запобіганню розсіянню уваги учня. Має певні анімації елементів, тому потребує попереднього знайомства педагога з матеріалом

Тематика: чарівництво, Хеловін

Попередня робота: учню необхідно мати при собі кольорові олівці та аркуш паперу

1 етап уроку – початковий- бесіда з учнем на тему свята Хеловин, що люди святкують в цей і що це свято символізує

2 етап уроку – основний- розгляд та робота за презентацією:

Знайомство з чарівницею, створення проблемної ситуації- слайд 1,2: Чарівниця хоче зварити еліксир щастя, щоб усі люди на земні були щасливі і радісні. Но вона не може самотужки зібрати всі інгредієнти для еліксиру, необхідна наша допомога.

Кожне виконане завдання дає дитині змогу отримати певний інгредієнт. Після отримання якого, учень має намалювати лінію відповідного кольору (яблуко-червоний, трава-зелений тощо) на аркуші. Кожна наступна лінія малюється під попередньою

1 завдання розгадування загадки про осінь - слайд 3, інгредієнт-Яблуко (слайд 4), намалювати на аркуші лінію червоного кольору

2 завдання - слайди 5-8 – створення речень із слів – учню необхідно поставити слова в певній послідовності, щоб вийшло речення. Після того, як цифри розставлені, учень читає готове речення, яке з'являється на екрані. Інгредієнт-Морква (слайд 9), намалювати на аркуші лінію помаранчевого кольору. Лінія малюється під червоною!

3 завдання – провести будь-яку руханку з учнем (слайд 10). Інгредієнт 2 шт.-сонце, трава (слайд 11), намалювати на аркуші лінію жовтого, а під нею зеленого кольору.

4 завдання (слайд 12) розв'язування прикладів. Учню необхідно розставити відповідні знаки у порожніх віконечках. Інгредієнт-Крапля води (слайд 13), намалювати на аркуші лінію блакитного кольору.

5 завдання – вправа на розвиток зорової пам'яті (слайд 14,15) – учню необхідно роздивитись малюнок на слайді 14 та запам'ятати, а потім розказати, що зайве на слайді 15. Інгредієнт-Синє небо (слайд 16), намалювати на аркуші лінію синього кольору.

6 завдання (слайд 17) – коректурні проби – учню необхідно знайти чоловічків за зразком. Інгредієнт-фіолетове пір'ячко (слайд 18), намалювати на аркуші лінію фіолетового кольору.

3 етап уроку – рефлексія- підведення висновків, отримання задоволення від виконаної роботи та допомоги Феї-чарівниці, збираємо всі інгредієнти у котел, варимо еліксир щастя (слайд 19) та отримуємо Веселку (слайд 20). В результаті, у дитини на аркуші теж з'явиться веселка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Прийшла дівчина до хати,Узялась хазяйнувати: Вправно скриню відімкнула,В жовту свитку ліс вдягнула. ОСІНЬ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

234 День до вечора хилиться

Номер слайду 6

Півень в теплі відігрівся1234

Номер слайду 7

Вовк задумав пекти млинці1234

Номер слайду 8

Чарівник загадав чотири загадки1234

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

-++--

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

pptx
Додав(-ла)
Удалайская Яна
Пов’язані теми
Педагогіка, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку