Презентація до підсумкового уроку на тему: "Тіла обертання"

Про матеріал
Презентація до нестандартного підсумкового уроку містить цікаві задачі, а також завдання до практичної роботи, яка полягає у створенні моделей кулі, конуса та циліндра ( новорічні іграшки). Урок присвячений святкуванню Нового року.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий. Урок на тему:“Тіла обертання”Новорічний урок

Номер слайду 2

Мета уроку: Повторити відомості про тіла обертання (циліндр , конус, куля),Їх елементи та перерізи . Створити презентації про циліндр, конус, кулю та розв’язати цікаві задачі.

Номер слайду 3

План уроку:1. Презентація “Циліндр”2. Презентація “Конус” 3. Презентація “Куля”4 . Новорічна практична робота

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльностіНоворічний настрій це…

Номер слайду 5

Задачі про циліндр. Задача 1.Є дві каструлі: одна вузька і висока, друга – вдвоє нижча, але вдвоє ширша. Яка з каструль має більшу місткість?Задача 2. Задача Леонардо да Вінчі . Площа основи якого циліндра дорівнює площі його бічної поверхні ?Задача 3. Як визначити скільки води в діжці , більше половини чи менше половини, не виконуючи ніяких вимірювань?

Номер слайду 6

Задачі про конус: Задача 1 Картоплю висипали в купу конічної форми. Довжина кола основи купи 12м , твірна 3 м. Скільки тон картоплі знаходиться в купі? Маса 1м3 картоплі - 800 т. Задача 2 Тістомішалка має форму зрізаного конуса , радіуси основ якого 4 м і 2 м, а борошносіялка – циліндричної форми. Вони мають одну і ту саму висоту і об’єм. Чому дорівнює радіус борошносіялки?Задача 3 Яблучний сік , налитий в конічний чан висотою 0,18 м і діаметром основи 0,24 м, переливається в циліндричний чан , діаметр основи якого 0,1 м. Як високо знаходиться рівень яблучного соку в чані? 

Номер слайду 7

Задачі про кулю: Задача 1. Діаметри двох куль 17 см і 10 см , а відстань між їх центрами 14 см. Чи мають ці кулі спільні точки ?Задача 2. Діаметр Марса у два рази менший за діаметр Землі . У скільки разів площа поверхні Марса менша за площу поверхні Землі ?Задача 3. Перший штучний супутник Землі мав форму кулі, діаметром 58 см і вагою 83 кг. Обчислити його об’єм.

Номер слайду 8

Новорічна практична робота. Виготовити новорічні іграшки у формі циліндра , конуса , кулівикористовуючи підручні засоби.

Номер слайду 9

Новорічна ялинка.

Номер слайду 10

Кулі з ниток

Номер слайду 11

Капелюх

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Закінчити практичну роботу. Зустріти Новий рік і Різдво Христове у чудовому настрої

pptx
Додано
24 листопада 2021
Переглядів
572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку