Презентація до підсумкового уроку з української літератури у5 класі "Історичне минуле нашого народу"

Про матеріал
Презентація вміщує ілюстраційний матеріал, тестове опитування з теми "історичне минуле нашого народу", ігри - літературне лото та літературне відновлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наша пісня – це історія українського народу, Тож шануйте, бережіть її і несіть у майбутнє! Київ… Русь…

Номер слайду 2

Україна...

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Історичне минуле нашого народу. Підсумковий урок. Виявимо рівень знань, умінь та навичок з метою їх корекції; будемо розвивати образне та логічне мислення, пам'ять,навички зв'язного мовлення, висловлювання власних суджень; Виховуватимемо шанобливе ставлення до заповітів наших предків, осмислено їх виконувати. Тема:

Номер слайду 9

Інтелектуальна гра Словникова робота. Інтелект (лат.) – здатність до мислення, особливо до його теоретичних рівнів. 1 раунд Аудіювання

Номер слайду 10

Тести 1.Місто Київ названо на честь одного з братів: а) Кия; б) Хорива; в)Щека. 3. Помер Олег: а) від хвороби; б) від укусу змії; в) загинув у бою. 2. Олег княжив: а) у Львові; б) у Києві; в) у Новгороді.

Номер слайду 11

4. 955 року Ольга попливла: а) у грецьку землю; б) у Західну Україну; в) до Риму. 5. Де звелів Володимир будувати церкви? а) у містах і селах; б) де колись стояли дерев'яні кумири; в) заборонив побудову храмів. 6.Кому належать слова: Як не будете всі разом Йти до спільної мети, Ви, державу зруйнувавши, Подастеся у світи. а) Ярославу Мудрому; б) Святополку; в) Володимиру.

Номер слайду 12

7.Що О.Олесь намагався розповісти у “Заспіві”? а) Казку; б) бувальщину; в) оповідання. 8.У творі “Наші предки – слов”яни” говориться, що кожне плем”я мало: а) князя; б) сотника; в) хана. 9.Кому було нудно сидіти дома “без походів без боїв”? а) Князю Остромислу; б) Аскольду і Діру; в) полянам.

Номер слайду 13

10. Хто вирушив у похід на греків? а) Князь Олег; б) Микита Кожум”яка; в) Ярослав Мудрий. 11. Кому наснився “Дивний сон…Якісь палати, Лицар в зброї на коні…” а) Катерині 11; б) Княгині Ользі; в) Ярославу мудрому. 12.У якому творі відображено бій Кожум”яки з печенігом – борцем? а) “Ярослав Мудрий”; б) “Похід на Царгород”; в) “Микита Кожум”яка”.

Номер слайду 14

2 раунд Р Н Е А Л І Т Р У Н И Й М Е І Т Р Т Літературний термін Склади слово

Номер слайду 15

3 раунд Обери тему О.Олесь «Ярослав Мудрий» Повість временних літ Ярослав Мудрий «Заповіт» О.Олесь «Микита Кожум’яка»

Номер слайду 16

Відшукай свою ілюстрацію та вкажи епізод із твору фінал

ppt
Додано
17 березня 2019
Переглядів
2071
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку