Презентація до позакласного заходу"Знавці наук"

Про матеріал
Закласні заходи сприяють активізації пізнавального процесу в учнів й допомагають молоді на практиці застосовувати отриманні знання, при цьому чітко усвідомлюючи , де, яким чином і для яких цілей ці занння можуть бути використані. Саме така форма роботи надає можливість колективної співпраці при вирішенні нагальних проблем і відкриває вільий доступ до необхідної інформації з метою формування в учнів власної думки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуально-гумористична гра«Знавці наук»

Номер слайду 2

Вітання команд«Колботряси»«Виміряли»

Номер слайду 3

Правила роботи в групіУважно слухати завдання. Говорити по черзі. Висловлюватися лаконічно. Згода на двомовність. Бути доброзичливим. Намагатися дійти до спільного висновку. Поважати думку іншого. Дотримуватися правила піднятої руки.

Номер слайду 4

Легкий вишкіл1. Чого в скриню не заховаєш?2. Метал – і плуг у полі, і цвях у долі3. Фрукт, що має відношення до відкриття атомістичної теорії, законів механіки ? 4. Що виходить із яєць. Коли приходить їм капець,Корисним іноді стає,Якщо у мінеральці є?5. Ти за нею, а вона від тебе, ти від неї – вона за тобою? 6. Це – газ, його тлумачать окисником сполук. Руйнує все, що очі бачать.7. Скажи мені, друже,Коли так бува. При таненні льоду Не тече вода?8. Метал взимку горює,Бо чума здоров‘я руйнує.9. М‘яч, кинутий під кутом до горизонту, розбив вікно і приземлився в учительській. До якого кабінету здійснить рух тіло футболіста? 10. Який хімічний процес відбувається на поверхні металу в царстві рудого диявола?

Номер слайду 5

Конкурс отаманів«Геній – 99% праці в поті чола й 1% таланту» (Т. Едісон)

Номер слайду 6

Король експериментувідкрив вище електромагнітної індукціїдослідив процес отримання бензенустворив модель електродвигуна пояснив природу магнетизмуувів уявлення про силоі лінії вивчив явище діамагнетизму та парамагнетизмувідкрив закони електролізу ввів терміни «електроди», «електроліз», «іони», «магнітне поле»

Номер слайду 7

Від двієчника до золотого медаліставідкрив Періодичний законвивів рівняння ідеального газу запропонував ввести термодинамічну шкалу температурстворив вчення про розчини винайшов бездимний порох є основоположником крекінгу нафтистворив точну теорію ваг

Номер слайду 8

Ти – мені, я - тобіелектрометр

Номер слайду 9

Ти – мені, я - тобікристалічна гратка

Номер слайду 10

Ти – мені, я - тобіброунівський рух

Номер слайду 11

Ти – мені, я - тобімодель атома

Номер слайду 12

Маю думку1. Автомобілісти часто бачать поперед себе на дорозі воду на асфальті й навіть озеро. Але, під‘їхавши до цього місця, води не виявляють. В чому справа?

Номер слайду 13

Маю думку. Герої роману Жюля Верна «Діти капітана Гранта» тільки-но зібралися повечеряти м‘ясом підстреленої ними лами, як виявилося, що воно зовсім непридатне до вживання. «Може воно дуже довго лежало?» - спантеличено запитав один з них. Що відповів їм Паганель і чому?

Номер слайду 14

Маю думку. Яким було перше пристосування, що подолало звуковий бар‘єр?

Номер слайду 15

Маю думку В зимовий час іноді можна побачити жаб, що вмерзли в льодяні глиби, але після танення яких земноводні оживають. Виявляється з настанням холодів в крові жаб у 60 разів збільшується рівень хімічної сполуки, що перешкоджає утворенню всередині організму кристалів льоду. Назвіть цю речовину.

Номер слайду 16

Своя гра або краще один раз побачити

Номер слайду 17

Своя гра або краще один раз побачити

Номер слайду 18

Лотерея для вболівальників «на дурняк»

Номер слайду 19

Підбиття підсумків«Сильний той, хто може. Може той, хто знає»

Номер слайду 20

«Через двадцять років ви будете більш розчаровані тим, чого ви не зробили, чим тим, що зробили. Тому відв‘язуйте канати й відправляйтеся від своєї безпечної гавані. Спіймайте попутний вітер вітрилами. Досліджуйте, мрійте, відкривайте нове» (Марк Твен)

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
15 лютого 2021
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку