Презентація до проекту "Людина має творити добро" 3 клас

Про матеріал

Матеріал містить презентацію до уроку - проекту "Я у світі" в 3 класі "Людина має творити добро". Тривалість проекту: 1тиждень.

Кінцевий продукт: урок-презентація, випуск плакату

Керівник проекту: вчитель - Ненько С. І.

Учасники проекту: учні 3 класу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світловодська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 9

Номер слайду 2

ПАСПОРТ ПРОЕКТУТема: Людина має творити добро. Мета: - створити в шкільній родині творчу, дієву атмосферу популяризації доброчинності;-формувати в дітей ціннісне ставлення до власного життя, до інших людей, почуття чуйності, тактовності, здатності до співпереживання; - виховувати бажання жити у світі добра, розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбуваються у житті, заохочення до добрих вчинків і корисних справ. Очікувані результати: Формування активної життєвої позиції;Прагнення творити добро;Вдосконалювати навички працювати самостійно з додатковою літературою;Бути дослідниками, вміти робити захист свого проекту.

Номер слайду 3

Тип проекту: груповий. Предмети, що інтегруються: Я у світі, українське читання, образотворче мистецтво. Вид проекту: інформаційно-творчий. Провідна проблема: глибше зануритися в основне поняття добродійності, показати на найпростіших прикладах відчуття щастя та добра як практичного втілення надбань людини, національних та загальнолюдських цінностей. Спосіб розв`язання проблеми: пошук літературного матеріалу; малювання малюнків; освоєння групами різних практичних технологій. Тривалість проекту: 1тиждень. Кінцевий продукт: урок-презентація, випуск плакату. Керівник проекту: вчитель – Ненько С. І. Учасники проекту: учні 3 класу.

Номер слайду 4

П Л А Н В И К О Н А Н Н Я П Р О Е К Т УІ. Організація проекту. Формування основної проблеми і дидактичної мети.ІІ. Планування проектної діяльності: Обирання учнями запропонованих учителем групових проектів. Обміркування шляхів розв’язання проблеми. Пошук матеріалів: бібліотека, мережа Інтернет. Проведення циклу уроків, пов`язаних із темою проекту. Малювання малюнків.

Номер слайду 5

ІІІ. Робота на уроках Я у світіПровести урок – презентацію на тему: «Людина має творити добро». Читання. 1. Дібрати художню літературу: вірші, оповідання на задану тему.2. Скласти «Сенкан» до слова добро.3. Зібрати прислів`я та приказки на задану тему. Образотворче мистецтво. Намалювати малюнки на задану тему.

Номер слайду 6

Завдання для груп:«Поети» -Скласти «Сенкан» до слова ДОБРО.«Літературознавці»-Підібрати прислів’я, приказки, вірші на задану тему.«Музиканти»-Знайти і розучити пісню на задану тему.«Художники»-Намалювати малюнки на задану тему.«Актори»-Інсценізувати оповідання В. О. Сухомлинського

Номер слайду 7

ІV. Презентація проектуІнтегрований урок. Доброго ранку!Мовлю за звичаєм. Доброго ранку!Кожному зичу я. Кому дозволено першому сісти?Дівчаткам. Так, спочатку краса, А потім сила.

Номер слайду 8

Назвіть позитивні якості людини. Чесність, егоїзм, чуйність, хитрість, делікатність, щирість, рішучість.

Номер слайду 9

«Незалежно від того, чекають від тебе добро чи не чекають – Твори добро. Незалежно від того, помітять твоє добро чи не помітять – Твори добро. Незалежно від того, приймають твоє добро чи відкидають – Твори добро. Незалежно від того, чим будуть платити тобі за добро: добром чи злом – Твори добро. Твори добро і ні у кого не питай дозволу, бо ніхто не може бути володарем твого добра». Ш. Амонашвілі

Номер слайду 10

Добро – благо, корисна справа, гарний вчинок. Доброта – чуйність, прагнення робити добро іншим.

Номер слайду 11

«Знайди спільне» добродобротадобродій

Номер слайду 12

Гра « Хвости» Продовжіть прислів’я:* Хто людям добра бажає…* Перший крок до добра…* Робиш добро - …, робиш зло - …Слова для довідок: не кайся; той і собі має; не роби зла; зла й сподівайся.

Номер слайду 13

Гра «Ми поети» Щедро ллє проміння сонце У твоє й моє… , Щоб в теплі ми виростали Й світло людям… . Й де б ми в світі не були, Щоб завжди любов… , Щастя, радість і тепло, Щоб чудово всім… . В світ прийшли ми: я і ти – Для любові й….. ! Будь привітним і прихильним, Добрим, лагідним і … . Вчися правдою прожити, Теплим словом вмій… . Вчись завжди допомагати І людині … . І старайся так прожити, Щоб, як сонечко…! І в душі завжди нести Теплий промінь… !

Номер слайду 14

Врятує світ краса -Завжди так говорили. Тепер врятує світ лиш доброта,Бо однієї вже краси занадто мало,Бо стільки всюди зла - людина вже не та. Тож, люди на Землі,Спішіть добро творити,Щоб нам не згинути у морі зла,Щоб кожен міг серед краси прожити. У царстві справедливості й добра. Приходить зло лише до злих,Про те хай кожен пам’ятає,Той, хто копає яму для других,У неї сам і попадає. А той, хто дарить всім добро,І лагідність, і щиру ласку,Того злий біс не схватить за ребро,Той і живе, і діє без опаски. Той, хто любов у серці має,У цю чудову дивну мить,Душа у просторі витаєІ, як струна натягнута бринить…

Номер слайду 15

ГАРНОГО ВАМ НАСТРОЮ!

pptx
Додано
26 квітня 2018
Переглядів
7618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку