Презентація до проекту "Використання ІКТ нам уроках математики"

Про матеріал

Презентація до проекту «Використання інформаційних технологій на уроках математики,як засіб формування інноваційної особистості підвищують пізнавальний інтерес, а також інтерес до вивчення предмету.

Мета проекту: обґрунтувати доцільність використання інформаційних технологій на уроках математики; розширити межі творчої діяльності вчителя та учнів; усвідомити можливості ефективного застосування комп'ютерних технологій, спонукати учнів до самостійної дослідницької діяльності.

Анотація: в даній роботі представлений досвід роботи з використанням інформаційних технологій на уроках математики, а також дослідження - як інформаційні технології впливають на розвиток творчих здібностей, підвищують пізнавальний інтерес, а також інтерес до вивчення предмету.

Мета проекту: обґрунтувати доцільність використання інформаційних технологій на уроках математики; розширити межі творчої діяльності вчителя та учнів; усвідомити можливості ефективного застосування комп'ютерних технологій, спонукати учнів до самостійної дослідницької діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Використання інформаційних технологій на уроках математики, як засіб формування інноваційної особистості» Бовкун Ю.С.

Номер слайду 2

Мета : обґрунтувати доцільність використання інформаційних технологій на уроках математики; розширити межі творчої діяльності вчителя та учнів; усвідомити можливості ефективного застосування комп’ютерних технологій; спонукати учнів до самостійної дослідницької діяльності .

Номер слайду 3

Сучасний вчитель самоосвіта креативність гуманність мобільність компетентність нестандартність досвід У професіоналізмі – дія! Тільки успішний вчитель може виховати успішного учня, гідного випускника школи.

Номер слайду 4

Головна мета педагогічної діяльності: - технологізація педагогічних процесів шляхом впровадження новітніх технологій, методик, сучасних інформаційних засобів навчання; - впровадження особистісно-орієнтованого навчання шляхом застосування педагогічних інновацій; - підвищення якості знань учнів; - підвищення вихованості учнів.

Номер слайду 5

Інформаційна технологія спосіб і засоби збору, обробки і передачі інформації для отримання нових відомостей про об'єкт, що вивчається сукупність знань про способи і засоби роботи з інформаційними ресурсами

Номер слайду 6

Вчитель Учень інформація Всі педагогічні технології є інформаційними

Номер слайду 7

Інформаційна технологія навчання – це педагогічна технологія, що застосовує спеціальні способи, програмні і технічні засоби для роботи з інформацією

Номер слайду 8

На уроках використовую:

Номер слайду 9

Основна мета електронного підручника – активізувати пізнавальну діяльність учнів; підсилити самостійність в оволодінні знаннями, уміннями і навичками, підсилити мотивацію і інтерес до навчання і, тим самим, поліпшити навчальні досягнення

Номер слайду 10

Електронні навчальні посібники можна застосовувати на різних етапах уроку : Перевірка домашнього завдання; Активізація пізнавальної діяльності; Сприйняття і усвідомлення нового матеріалу; Формування умінь і навичок; Підсумки уроку; Домашнє завдання; Поточне тестування

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Результати КР І семестр Результати КР ІІ семестр

Номер слайду 13

Моніторинг навчальних досягнень

Номер слайду 14

Творчі роботи учнів

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Участь у конкурсах КЕНГУРУ 2013 ОЛІМПУС 2013 3 3 2 11 7 2 9 2 3 3 К-ть 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 Клас 3 4 2 К-ть 8 5 4 Клас

Номер слайду 17

Запитання : Чи подобаються тобі уроки математики? Чи подобається тобі викладання математики? Чи подобаються тобі уроки математики з використанням комп’ютера? Чи подобається тобі виконувати творчі завдання? Чи може комп’ютер перетворитися на доброго помічника?

Номер слайду 18

Результати анкетування

Номер слайду 19

Систематичне використання ПК на уроці сприяє наступному: - підвищенню рівня використання наочності на уроці; - покращенню продуктивності уроку; -  встановленню міжпредметних зв'язків з інформатикою та іншими науками; - організації проектної діяльності учнів щодо створення навчальних програм та електронних посібників з курсу під керуванням учителів інформатики та математики; - логічності подавання навчального матеріалу, що позитивно позначається на рівні знань учнів; - зміні на краще взаємин з  учнями, далекими від математики, особливо тими, які із захопленням ставляться до ПК; - зміні ставлення школярів до ПК як до захоплюючої іграшки; - сприйманню його, як універсального інструмента для роботи в будь-якій галузі людської діяльності.

Номер слайду 20

Тільки володіння вчителем сучасними технологіями може сприяти особовому розвитку учнів.

ppt
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
2 травня 2018
Переглядів
1370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку