Презентація до психолого-педагогічного семінару "«Конфліктні ситуації «учитель-учень» та шляхи їх вирішення»"

Про матеріал

Було б ідеально бути ідеальним вчителем та мати ідеальних учнів. Але, на жаль, немає нічого ідеального в нашому житті.

Головне, завжди пам'ятати, що ми не одні в цьому світі, що від нас, від наших слів, від наших дій залежить настрій, внутрішній стан, а порою і долі людей, які нас оточують, а у даному випадку долі дітей, яким ми повинні не тільки дати відповідні знання, а і не нашкодити їм, не ранити, не потривожити.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

 «Конфліктні ситуації «учитель-учень» та шляхи їх вирішення»Психолого-педагогічний семінар-практикум

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Причиною конфлікту є не об’єктивна реальність, а те, що відбувається в головах людей» Р. Фішер, У. Юрі

Номер слайду 4

суперечка між людьми;“ розборки ” з кимось;вживання ненормативної лексики;бійка;труднощі;неприємна ситуація між людьми;конкуренція, коли люди не можуть дійти згоди;ситуація, в якій є декілька винних і жертва;непорозуміння.“Конфлікт – це…”(відповіді учнів)

Номер слайду 5

Конфлікт – це зіткнення протилежних інтересів, думок, поглядів; серйозні розбіжності; гостра суперечка. Що таке «конфлікт»?

Номер слайду 6

«Які труднощі виникають у вас під час спілкування з учителями?»Вчителі розумні, а ми – ні;Учень завжди правий;Ставлять двійки;Сваряться за запізнення;Іноді вчителі нас не розуміють;

Номер слайду 7

«Які труднощі виникають у вас під час спілкування з учнями?»Неуважність учнів при сприйнятті навчального матеріалу;Коли дитина не може пояснити, що вона хоче;Різне розуміння мети перебування у навчальному закладі

Номер слайду 8

«Як часто у вас виникають конфліктні ситуації з учителями?Дуже рідко. Не було і не буде. Ніколи Практично на кожному уроціКоли звертаються не по імені, а по прізвищу. Коли не зробив домашнє завдання

Номер слайду 9

«Як часто у вас виникають конфліктні ситуації з учнями?Час від часу, рідко. Коли учні не готують домашнє завдання. Якщо виникають – то незначні, знаходимо спільну мову

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Ми не учимо уроки. Ми не слухаємось. Не виконані домашні завдання Заставляють учитись. Запізнення на уроки. Через поведінку. Коли вчитель тебе ображаєЯкі причини конфліктів з вчителями?

Номер слайду 12

Не виконане домашнє завдання. Перемовляння з вчителем. Культура мовлення. Небажання навчатись. Відсутність взаєморозуміння. У поведінці та характері дитини. Особливості дітей. Незнання вчителем вікової психологіїЯкі причини конфліктів з учнями?

Номер слайду 13

Вчитель, бо ставить погану оцінку. Вчитель. Найчастіше – учніУчніОбидві сторони. В різних ситуаціях по різному. Хто, на вашу думку винуватець конфлікту? (відповіді учнів)

Номер слайду 14

Вчитель, який заставляє навчатись. Той, хто провокує конфлікт. Обидві сторони (але вчитель – дорослий і мудріший – не повинен допускати конфліктної ситуації)Суспільство. Хто, на вашу думку винуватець конфлікту?

Номер слайду 15

Конкуренція. Уникання. Пристосування. Співробітництво Компроміс. Стилі поведінки у конфліктних ситуаціях

Номер слайду 16

Категорично не погоджуюсь – 1 бал;Не погоджуюсь – 2 бали;Погоджуюсь – 4 бали;Повністю погоджуюсь – 5 балів. Тест «Стратегія поведінки в конфлікті»

Номер слайду 17

Від учня. Від вчителя. Від обох сторін. Від кожного учасника. Від провокатора. Від кого залежить вирішення конфлікту? (відповіді учнів)

Номер слайду 18

Від дорослого. Від обох сторін. Від кого залежить вирішення конфлікту?

Номер слайду 19

Який не кричить. Не задає д/з (гуляємо на уроках)Ставить гарні оцінки. Спокійний. Справедливий та цікавий. Робить свій урок цікавим. Розповідає добре урок. Гарно ставиться до учня. Повинен розуміти учня. Завжди пояснить і допоможеІдеального вчителя не існуєКожен вчитель ідеальний. Яким ви бачите ідеального вчителя? (відповіді учнів)

Номер слайду 20

Може вирішити всі питання з учнем. Це людина, яка може достукатись до кожного, зрозуміти дитину. Освічений, ерудований, любить дітей. Постійно вчиться, удосконалюється, займається самоосвітою. Вміє говорити та слухати іншого. Мудрий, добрий, творчий, щирий, активний. Вміє розв’язати складні ситуаціїДобре співпрацює з учнями“Робот” – без родини, городу, господарства. Ніхто не ідеальний Яким ви бачите ідеального вчителя?

Номер слайду 21

Виконує домашні завдання. Розумний, спортивний, хороший, чесний. Дисциплінований, ввічливий, цілеспрямований. Нічого не забуває, не псує шкільне майно, поважає вчителів. Той, хто гарно вчиться. Старанний, слухняний, вихований. Той, хто слухає вчителя. В очках, брюках та сорочціНе вживає ненормативну лексику. Добре поводиться і не розмовляє на уроках. Не вступає у суперечки. Не перемовляється з учителем. Який розвивається в усіх сферах. Яким ви бачите ідеального учня?(відповіді учнів)

Номер слайду 22

Готується до уроків. З радістю ходить до школи. Старанний, дисциплінований, чемний, щирий. Активний Добре засвоює навчальний матеріал. Відповідальний, готовий до нових знань. Який бажає вчитися, мислити, приймати рішення, вміє вибачатися. Учень, який швидше сяде за книгу, ніж за комп’ютер Учень, який веде здоровий спосіб життя. Здоровий учень. Яким ви бачите ідеального учня?

Номер слайду 23

Номер слайду 24

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
6 вересня 2018
Переглядів
1897
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку