Презентація до ранковою зустрічі 12 квітня

Про матеріал
Презентація до ранкової зустрічі у 1 класі на тему "12 квітня - Всесвітній День авіації і космонавтики".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала. Дишлова Е. В.

Номер слайду 2

ПРИВІТАННЯУсміхніться всім навколо: Небу, сонцю, квітам, людям,І тоді обов’язково. День тобі веселим буде!Доброго ранку, травам росистим!Доброго ранку, квітам барвистим!Доброго ранку! Сонечку ясному, людям усім і всьому прекрасному!Доброго ранку, сонце і вітер!Доброго ранку, ліси і поля!Доброго ранку, плането Земля!А всім присутнім зичимо здоров’я і добра!А тепер до роботи братись пора!- Подаруйте одне одному усмішку. Коли бачиш усміхнене обличчя,стає тепліше на душі, поліпшується настрій. Але самої посмішки замало. Бракує слів щирого вітання.

Номер слайду 3

ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮЯкий сьогодні день? Число?Вівторок, 12. Діти, а хто знає, яка подія відбулася сьогодні багато років назад?Дійсно, сьогодні відзначається Всесвітній день авіації і космонавтики. А хто в космосі першим побував ?

Номер слайду 4

Юрій Гагарін став першою людиною, яка побувала в космосі. Він облетів Землю на космічному кораблі «Восток». Це було в минулому столітті. Трохи згодом космос відвідали американські астронавти, вони висадилися на Місяць. Перед тим як люди зважилися полетіти в космос, експеримент із польотом у ракеті провели на собаці. Так Лайка стала найпершою живою істотою, що побувала в космічному просторі. Людина винайшла місяцехід, який самостійно обстежував Місяць. Космічні станції, космічні телескопи стають нашими помічниками. Люди працюють на космічних станціях. Польоти в космос перестають бути рідкістю. І ми все більше цікавого довідуємося про Всесвіт.

Номер слайду 5

А хто назве ім’я українського космонавта?Леонід Каденюк

Номер слайду 6

Леонід народився 28 січня 1951 р. в селі Клішківці, Чернівецької області в родині вчителів. Йому було 10 років, коли Юрій Гагарін вперше полетів у космос, тоді у нього і з’явилася мрія – стати космонавтом. А далі Леоніду знадобилося більше 30 років щоб його мрія стала реальністю. Однією із найважливіших подій у житті Леоніда стала заява президента України Леоніда Кучми та президента США Білла Клінтона про участь українського космонавта в місіях американських шаттлів. І вже через рік українська команда разом із НАСА розпочала підготовку до польоту. 31 січня 2018р. у Києві перший космонавт України Леонід Каденюк помер на 68-му році життя

Номер слайду 7

Всесвітній день авіації і космонавтики відзначається на честь історичного польоту радянського льотчика-космонавта Юрія Гагаріна, який відкрив нову епоху в освоєнні космосу.

Номер слайду 8

Вправа «Добре чи погано бути космонавтом ?»Можна на ракеті літати добре бути космонавтом Потрібно дуже багато вчитися погано. Коли багато знаєш про космос добре. В космосі дуже холодно погано. Можна по Місяцю походити добре Далеко від дому погано. Можна плавати в повітрі під час невагомості… добре

Номер слайду 9

ПИСЬМО ДЛЯ СЕБЕЧи хотів би ти стати космонавтом? Чому? 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рішко Наталя Вікторівна
    Дуже гарна розрозробка. Творчих Вам успіхів!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Дишлова Еліна
Додано
22 червня 2022
Переглядів
284
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку