Презентація до свята св.Миколая

Про матеріал

День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20–21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського і новоюліанського календаря6 грудня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Рано-вранці, до схід сонця, Ангел постукав мені у віконце. сповістив усім нам нині , що сьогодні свято в Україні!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У дитячий край щасливий Йде весела вість, Що коником білогривим Їде з неба гість. Дарів гість несе багато, Повнії санки. Радість буде в кожній хаті,бо в них забавки !

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Святий Миколай один з шанованих Святих у всьому світі. Він прославився як угодник Божий, тому у народі його називають Миколай Угодник. Люди і досі вірять, що він і робить чудеса, допомагає молющимся про допомогу , тому люди з любов′ю називають його Миколою Чудотворцем!

Номер слайду 14

Святий Миколай народився у Малій Азії 22 травня 280 року у місті Потарі , що в Південній Італії ( зараз країна Туреччина). Батьки його були багатими і дуже милосердними. Миколай був єдиним сином.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Нічого не бракувало маленькому хлопчику. У нього все було. Але, коли він виходив зі свого маєтку, та грався з бідними дітьми , то бачив у яких темних хатах вони живуть. Чув, що вони сплять на глиняних долівках. Йому було дуже боляче від почутого і побаченого. Увечері, щоб не побачили слуги він пробирався в комору. Набирав у торбину борошна, пляшечку олії , яблук, відшукав нові шкарпетки і все складав у мішок. А коли слуги поснули , він виходив і клав тихенько мішок біля будинку свого друга. Ніхто і не здогадувався, хто це робить.

Номер слайду 19

Минули роки. Микола вивчився, став священиком. Усе своє добро роздав бідним людям і служив їм, як тільки міг. За це Господь дав йому силу творити добро ще більше. Коли ж Микола помер, його причислили до Святих. Відтоді всі згадують Святого Миколая. Свято його відносять до 19грудня і цього дня роблять одне одному подарунки.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

З тих пір кожного року 19 грудня Святий Миколай, вдітий у золотий одяг, приходить на землю і приносить дітям подарунки разом з печивом “Миколайчиком” і кладе їх під подушки або в чобіток.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Не забуваймо, що Свято Миколая – це не лише подарунки. Це - пам′ятна дата, згадка про людину, яка вчить нас доброти, милосердя і добрих вчинків! Доброта – це чутливість, стан душі людини, що спонукає робити добро, добре відношення до когось. Милосердя – готовність співчувати і допомагати іншим у нещасті, безкорисливо робити добро іншим людям. Вчинок – це реальна дія. Добрі вчинки – це допомога іншим людям.

Номер слайду 25

Святий Миколай був заступником війська Запорізького!

Номер слайду 26

Святий Миколай допомагав морякам і рибакам! опра

Номер слайду 27

Святий Миколай опікувався долею тварин!

Номер слайду 28

Святому Миколаю моляться про щасливий шлюб!

Номер слайду 29

Пам′ятник Святому Миколаю -Чудотворцю у місті Миколаєві. Це місто і названо на честь Святого Миколая-Чудотворця!

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Покої Святого Миколая Святая-святих будинку – покої Миколая, де він відпочиває. На його ліжку три подушки. На одній Миколай спілкується з Богом, на другій – вислуховує дитячі прохання, на третій – їх виконує. Під білою атласною ковдрою простирадло із зеленою травичкою, грибами, квітами і сонечками. Обабіч ліжка – чарівне дзеркало: воно здійснює мрії тих, хто в нього дивиться. У вікні покою дві композиції. Одна символізує зиму, друга – літо. Адже Святий Миколай працює цілорічно і без вихідних. Не вірите? Приїздіть у гості.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Святий Миколай , який творив багато чудес, був дійсно всенародним Святим і став прототипом Діда Мороза!

Номер слайду 37

Номер слайду 38

19 грудня Святий Миколай Чудотворець приходить в кожен дім, щоб принести дітям казку і залишити її у згадках на все своє життя!

Номер слайду 39

Мир і щастя вашій хаті, Щоб були ви всі багаті, Щоб біда вас обминала, Тільки радість звеселяла. Святий Миколай!

Номер слайду 40

ppt
Додано
30 грудня 2018
Переглядів
2096
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку