Презентація до тематичної виховної години

Про матеріал
Презентацію можна використати для проведення тематичної виховної години до Дня толерантності. Матеріал містить тести, цікаві вправи для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планета толерантності

Номер слайду 2

«Тепер, коли ми навчилися літати по повітрю, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди». Бернард Шоу

Номер слайду 3

Що значить слово «толерантність»?Іспанська мова—здатність визнавати відмінні від своїх ідеї або думки. Французька мова—ставлення, при якому допускається, що інші можуть думати чи діяти інакше, ніж ти сам. Англійська мова– готовність бути терпимим, поблажливим. Китайська мова—бути великодушним по відношенню до інших. Арабська мова—прощення, поблажливість, м’якість, милосердя, співчуття, прихильність, терпіння до інших. Українська мова—здатність терпіти щось або когось.

Номер слайду 4

Щоб стати толерантним. Будьте готові до того, що нема людей кращих або гірших. Просто всі люди різні. Навчися сприймати людей такими, як вони є. Цінуй у кожному особистість, поважай чужі думки, почуття, переконання. Зберігай власне обличчя. Завжди залишайся собою.

Номер слайду 5

Розподіліть слова у дві колонки. РИСИ, ПРИТАМАННІ ТОЛЕРАНТНІЙ ОСОБИСТОСТІ ІНТОЛЕРАНТНІЙ

Номер слайду 6

Розподіліть слова у дві колонки. РИСИ, ПРИТАМАННІ ТОЛЕРАНТНІЙ ОСОБИСТОСТІ ІНТОЛЕРАНТНІЙ ТЕРПІННЯ НЕРОЗУМІННЯПОЧУТТЯ ГУМОРУ ІГНОРУВАННЯАЛЬТРУЇЗМ ЕГОЇЗМПОВАГА ДО ДУМКИ ІНШИХ ВИРАЗ ЗНЕВАГИ ДОБРОЗИЧЛИВІСТЬ НЕТЕРПИМІСТЬУМІННЯ ВОЛОДІТИ СОБОЮ ДРАТІВЛИВІСТЬУМІННЯ СЛУХАТИ СПІВРОЗМОВНИКА БАЙДУЖІСТЬРОЗУМІННЯ І ПРИЙНЯТТЯ АГРЕСИВНІСТЬГУМАНІЗМ

Номер слайду 7

Підрахуйте бали. Запишіть по 2 бали за відповіді:1-Б 2-Б3-Б4-А

Номер слайду 8

«Асоціативний кущ»Т-О-Л-Е-Р-А-Н-Т-Н-І-С-Т-Ь

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
29 липня 2019
Переглядів
1199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку