Презентація до теми: "Біблія - як історичне джерело"

Про матеріал
Дана презентація допоможе учням дізнатися, що таке Біблія, хто її створив та чому Біблія є історичним джерелом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біблія – як історичне джерело

Номер слайду 2

План. Що таке монотеїзм?Біблія – історичне джерело.

Номер слайду 3

У ІІ тис. до н.е. виникає релігія у євреїв, її назва юдіїзм. З-поміж інших релігій її вирізняла віра єдиного Бога, творця Всесвіту й людини. Таку релігію називають монотеїзм.

Номер слайду 4

Визнаними монотеїстичними релігіями вважають три абрамічні релігії:юдаїзм, християнство та іслам, а також новіші релігії, що з'явилися на їхньому ґрунті — сикхізм, растафаріанство, бабізм i бахаїзм. Ідея єдиного Бога також присутня у зороастризмі та більшості різновидів індуїзму.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота з підручником ст. 75

Номер слайду 8

Біблія – це найдавніша книга, яку видають і читають частіше, ніж будь-яку іншу книгу на Землі. Її називають «Книгою Книг».

Номер слайду 9

Записуємо до зошита: Біблія (гр. - множина від «книга, твір, писання») збірка священних текстів християн. Біблія складається з багатьох частин, обєднаних у Старий Заповіт і Новий Заповіт.

Номер слайду 10

 Старий Заповіт Старий Заповіт складається з 39 книг, у єврейскій традиції штучно обєднаних у 22, по числу букв еврейського алфавіту, або у 24, по числу букв алфавіту грецького. Всі 39 книг Старого Заповіту розділяються в іудаїзмі на три розділи: «Вчення» (Тора) = Пятикнижжя Моїсеєве. «Пророки». «Писания».

Номер слайду 11

Новий Заповіт Друга частина християнської Біблії Новий Заповіт, збірка з 27 християнських книг (включаючи 4 Євангелія, діяння Апостолів, послання Апостолів та книгу Откровення Іоанна Богослова (Апокаліпсис), написаних у I ст. н. е. і на давньогрецькій мові. Ця частина Біблії наибольш важлива для християнства, в той час як іудаїзм богонатхненною її не вважає. Новий Заповіт складається з книг, що належали восьми богонатхненним літописцям: Матвію, Марку, Луці, Іоанну, а також Петру, Павлу, Якову та Іуді.

Номер слайду 12

Сьогодні Біблія - найпопулярніша книга у світі, що має найбільший тираж. Біблію частково чи повністю перекладено більше ніж 2400 мовами, і вона доступна рідною мовою понад 90% населення земної кулі. За деякими оцінками понад копій Біблії поширюється по світу щорічно.

Номер слайду 13

У Старому Заповіті згадується давня могутня Ассирія. Тривалий час ця країна вважалася легендою, але після археологічних експедицій середини ХІХ ст. в Месопотамію біблійна Ассирія стала історичною реальністю.

Номер слайду 14

Перегляньте відео «Археологія свідчить про історичність Біблії» за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=Hw. Hs. IFGMUu4

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Прочитати § 18. Виконати дослідницький проєкт «Біблія – історичне джерело»(виконуємо у формі презентації або реферату). Не забувайте, що вірогідності нададуть докази: ілюстрації, історичні документи, твердження авторитетних істориків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Петренко Любов Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
18557
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку