Презентація до теми "Океани"

Про матеріал

Метеріал для вивчення теми "Океани" у четвертому класі. Ця презентація відповідає оновленій програмі з природознавства для 4 класу та підручнику Гільберг, Сак.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тихий океан

Номер слайду 2

Т И Х И Й О К Е А Н найбільша частина Світового океану ; омиває береги Північної та Південної Америки, Євразії, Австралії та Антарктиди; Окремі його ділянки між островами та виступами суходолу — це моря, які мають свої назви (Японське, Чорне, Берингове); середня глибина становить 4300 м, а найбільша — 11022 м; Температура поверхневих вод Тихого океану від +27 °С поблизу екватора до 0 "С і нижче біля полюсів.

Номер слайду 3

Калан Морський котик Синій кит

Номер слайду 4

Ламінарія

Номер слайду 5

Китова акула Тріска Тунець

Номер слайду 6

Атлантичний океан Саргасове море

Номер слайду 7

Атлантичний океан друга за величиною, після Тихого, частина Світового океану ; омиває береги Північної та Південної Америки, Євразії, Африки та Антарктиди;   середня глибина майже 3600 м, а найбільша — 8742 м; температура поверхневих вод змінюється від +27 °С поблизу екватора до 0 °С і нижче біля полюсів;

Номер слайду 8

Водорості, які живуть на великих глибинах (до 200 м), мають темно-червоне забарвлення

Номер слайду 9

Морський їжак Зелена черепаха Летюча риба

Номер слайду 10

Ламантин африканський (морська корова)

Номер слайду 11

Індійський океан Червоне море

Номер слайду 12

Індійський океан третій за площею океан Землі ; омиває береги Австралії, Євразії, Африки та Антарктиди ; глибина Індійського океану в середньому становить понад 3900 м, а найбільша — 7729 м; Температура поверхневих вод в Індійському океані змінюється від +28 °С поблизу екватора до 0 °С біля берегів Антарктиди. Узимку біля узбережжя Антарктиди Індійський океан замерзає.

Номер слайду 13

Морська змія Мулистий стрибун

Номер слайду 14

Мангові зарості

Номер слайду 15

Північний Льодовитий океан

Номер слайду 16

Північний Льодовитий океан найменша і наймілкіша частина Світового океану; омиває береги Північної Америки та Євразії; середня глибина понад 1200 м, а найбільша — 5527 м; Температура води в океані впродовж року становить близько -2 °С, упродовж усього року вкритий кригою;

Номер слайду 17

Білий ведмідь Морж  Дельфін  білуха

Номер слайду 18

Біля узбережжя Північного Льодовитого океану під впливом вітру і течій вільно плавають великі крижини завтовшки до 3 м. Білі ведмеді використовують їх як засіб для пересування.

ppt
Додано
8 липня 2018
Переглядів
1611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку