Презентація до теми "Вибір джерела знань про природу"

Про матеріал
Презентація стане у нагоді учителям, які ведуть інтегрований курс "Пізнаємо природу" (автор Коршевнюк Т.). Розробка третього уроку за програмою НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вибір джерела знань про природу. Пізнаємо природу 6 клас. Презентацію створила учитель біологіїКлекотинського ліцею. Урбанська Г. В.

Номер слайду 2

Уяви, що ти опинився у тропічному лісі. Тобі дуже хочеться їсти, проте навколо не бачиш нічого їстівного. Раптом в поле твого зору потрапляють одразу два види плодів: незвичайно красиві блискучі ягоди та величезні плоди-їжачки з дуууже неприємним запахом. Твій друг точно пам’ятає, що лише один із цих плодів є їстівним, але забувся який саме. Який вид плодів ти їстимеш? Чому? Яким чином можна дізнатися інформацію про ці плоди? Текст. Подумай

Номер слайду 3

Отже, сьогоднішнім нашим завданням буде навчитися добирати інформацію про об’єкт чи явище природи. Як думаєш, за допомогою яких органів людина може досліджувати навколишній світ? (на прикладі зображених фруктів)

Номер слайду 4

Текст. Testetarial (land)Органи чуття людини

Номер слайду 5

Текст. Testetarial (land)Органи чуття людини. Як за допомогою власних органів чуття та кмітливості будеш діяти, щоб дослідити невідомі тобі фрукти?

Номер слайду 6

Текст. Testetarial (land)Джерела інформації про природу

Номер слайду 7

Текст. Testetarial (land)Джерела інформації про природу

Номер слайду 8

Текст. Testetarial (land)Практичне дослідження. Тобі знадобляться: довідкові видання про природу (енци клопедії, словники, географічні атласи, атласи-визначники рослин і тварин тощо), пристрій з доступом до інтернету. Послідовність виконання дослідження. Крок 1. З’ясуй такі характеристики довідкових видань: як називаються, яку інформацію містять, кому адресовані (для школярства, учительства, науковців, широкого кола читачівтощо). Отримані відомості оформ занеси до таблиці.{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}Як називається. Яку інформацію містить. Кому адресований (для школярства, учительства, науковців, широкого кола читачів тощо)

Номер слайду 9

Текст. Testetarial (land)Практичне дослідження. Крок 2. Обери два тіла чи явища природи, про які бажаєш дізнатися. Відшукай необхідну інформацію в інтернеті, скориставшись пошуковою системою (Google, Ukr.net тощо), або на сайтах, запропонованих учителькою/учителем. Запиши, що нового вдалося дізнатися та назви використаних інтернет-ресурсів.

Номер слайду 10

Текст. Testetarial (land)Практичне дослідження. Крок 3. Відвідай сайт Національного науково-природничого музею Національ-ної академії наук України за посиланням: https://museumkiev.org/. Ознайомся із загальною інформацією про музей, його експонатами. За посиланням:https://cutt.ly/n. Idlo. Tc здійсни 3 D-тур музеєм. Що цікавого і корисного для тебе було в цьому турі? Обміняйся враженнями з однокласницями/однокласниками.

Номер слайду 11

Текст. Testetarial (land)Практичне дослідження. Крок 4. Зроби висновок, письмово в зошиті з виконаного дослідження, у якому зазнач:нові для тебе джерела інформації про природу;джерела інформації, які запропонуєш для ознайомлення ровесницям/ ровесникам;Яку інформацію тобі вдалося з’ясувати під час дослідження.

Номер слайду 12

Текст. Testetarial (land)Який же із фруктів можна їсти?

Номер слайду 13

Текст. Testetarial (land)Який же із фруктів можна їсти?Дуріан. Ззовні має запах гнилої цибулі,  або ж неочищених стічних вод, а всередині плід пахне заварним кремом та мигдалем Поллія. Найблискучіші ягоди у світі, але неїстівні. Використовують як прикрасу

Номер слайду 14

Домашнє завдання: § З’ясуй, які види тварин вчені відкрили нещодавно

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Костіна Неля Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Музика Лілія Станіславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ратушна Світлана Василівна
    Щиро дякую за Вашу працю.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
1369
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку