Презентація до тренінгу "Кібер-буллінг або віртуальна агресія"

Про матеріал
Презентація має на меті ознайомити з поняттям кібер-буллінгу, його видами та проявами, розвивати навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування, формувати негативне ставлення до кібер-буллінгу .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кібер-буллінгstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Що ж це таке Кібер-буллінг?КІБЕР-БУЛЛІНГ - це новітня форма агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Номер слайду 3

Типи буллінгу: Тип 1: Перепалки. Тип 2: Нападки. Тип 3: Обмовляння (наклеп)Тип 4: Самозванство. Тип 5: Обдурювання. Тип 6: Відчуження. Тип 7: Кіберпереслідування. Тип 8: Хепіслеппінг

Номер слайду 4

Тип 1: Перепалка. Мається на увазі обмін маленькими, але дуже емоційними репліками. Як правило, беруть участь у цьому двоє людей, хоча не виключено і присутність кількох людей. Розгортається ця перепалка в «публічних» місцях Інтернету. Може закінчитися швидко і без наслідків, а може перерости у тривалий конфлікт.

Номер слайду 5

Тип 2: Нападки. Це регулярні висловлювання образливого характеру на адресу жертви (багато СМС-повідомлень, постійні дзвінки) аж до перевантаження приватних каналів. Зустрічаються такі нападки у форумах і чатах, іграх онлайн.

Номер слайду 6

Тип 3: Обмовляння (наклеп)Як зрозуміло з назви, це поширення неправдивої, образливої інформації. Це можуть бути текстові повідомлення, фото, які часто мають сексуальний характер.

Номер слайду 7

Тип 4: Самозванствоперевтілення в певну особистість. Переслідувач використовує дані жертви (логіни, паролі до акаунтів в мережах, блогах) з метою здійснення від її імені негативної комунікації. Тобто людина (жертва) і не підозрює, що розсилає образливі повідомлення або веде листування

Номер слайду 8

Тип 5: Обдурювання. Це виманювання переслідувачем будь-якої конфіденційної інформації жертви і використання її для своїх цілей (публікація в Інтернеті, передача третім особам).

Номер слайду 9

Тип 6: Відчуження. Будь-яка людина рано чи пізно хоче бути включеним в якусь групу. Виключення з неї сприймається дуже гостро, болісно. У дитини падає самооцінка, руйнується його нормальний емоційний фон.

Номер слайду 10

Тип 7: Кіберпереслідування. Це одна з найжахливіших форм. Жертву приховано вистежують для скоєння нападу, побиття, зґвалтування.

Номер слайду 11

Тип 8: Хепіслеппінгвідеоролики, в яких записано реальні напади

Номер слайду 12

ПРИКЛАДИ ВІРТУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯОдна з перших добре відомих ілюстрацій кібер-буллінгу починалась як забавка, коли у 2002 р. американський підліток Гіслан Раза, граючись, створив відео самого себе на основі сцени із фільму Зоряні війни, де замість меча використовував бейсбольну биту. Нажаль, однокласники без дозволу і відома хлопця розмістили це відео в Інтернеті, де його побачили мільйони людей. Далі ця подія отримала неочікуваний розвиток - у 2004 р. було створено спеціальний сайт із цим та похідними відеороликами, спецефектами та музикою з фільму, який зібрав більше 76 мільйонів користувачів, а відео із зображенням хлопчика стало найбільш завантажуваним файлом 2004 року. Гіслан отримав ярлик «дитина зоряних війн» і це настільки змінило його стосунки в школі, що батьки змушені були залучати психіатричну допомогу. Батьки Гіслана подали до суду на батьків тих однокласників, що розмістили відео в Інтернеті, але врешті конфлікт було врегульовано в позасудовому порядку

Номер слайду 13

ПРИКЛАДИ ВІРТУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯ13-річна англійська школярка Кейлі Йеоманс покінчила життя самогубством наковтавшись таблеток, через знущання однокласників пов'язане із її зайвою вагою.

Номер слайду 14

ПРИКЛАДИ ВІРТУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯ18-річний Трістан помер від крововтрати після ударів по голові його однокласників, поки вони завантажували відео в Інтернет.

Номер слайду 15

ПРИКЛАДИ ВІРТУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯ13-річний Райян помер від суїциду внаслідок буллінгу в школі, до якого долучився кібер-буллінг, спрямований на розповсюдження чуток про те, що він не тієї орієнтації. Напередодні суїциду Раян писав друзям: «Завтра я це зроблю, прочитаєте в газеті», а «друзі» відповідали: «це буде весела розвага».

Номер слайду 16

Казка про Скріпку1. Жила-була дівчинка-скріпочка. Вона була дуже життєрадісна, весела, товариська дівчинка.2. Одного разу однокласники дали їй образливе прізвисько. І у неї виникло запитання «Чому?».3. Іншого разу вона знайшла свій портфель в шкільному туалеті і дуже засмутилася. 4. Після закінчення уроків скріпочка вийшла погуляти на подвір’я, де інші дівчата почали чіплятися до неї, ображати та дали її стусана. Все це фіксували на мобільний телефон. І скріпочка подумала, що їй робити? Хто її захистить? 5. Але, все одно, вона часто згадує той момент, коли її ніхто не ображав і хоче, щоб все була як раніше.

Номер слайду 17

Наслідки кібербулінгу: Психологічно зламана особистість. Замкненість у собіВідчуження від реального життя. Боязнь спілкуватися із однолітками“Прощання з життям” (суїцид)Адміністративна та кримінальна відповідальність (штраф , ув'язнення) Осуд оточуючих

Номер слайду 18

Психологічні портрети учасників кібер-буллінгу. Агресор. Спостерігач Жертва

Номер слайду 19

Правила – поради для подолання кібербулінгу.1. Не поспішай викидати свій негатив у кібер простір. 2. Не купуйся на ілюзію анонімності.3. Зберігай підтвердження фактів нападів.4. Ігноруй одиничний негатив.5. Повідомляй дорослих про факт некоректної поведінки.6. Блокуй агресорів.7. У певних ситуаціях звертайся до правоохоронних органів.

Номер слайду 20

«Каструля. Кошик. Сміттєвий бак»ƒƒте, що потрібно переварити/переосмислити.те, що забирають з собою в життя.ƒƒ те, що є непотрібним.

Номер слайду 21

pptx
Додано
19 березня 2019
Переглядів
882
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку